Logo demaasenwaler.nl
Foto: John van Gelder

Jan van den Berg breidt uit

  Zakelijk

DRUTEN – Op 1 januari 2024 zal landbouwmechanisatiebedrijf Jan van den Berg haar robijnen bestaan vieren en mogelijk onder leiding staan van Gert-Jan van den Berg en partner Nicolien. Zo ver is het momenteel nog niet, maar de inmiddels 32-jarige zoon van Jan en Hannie is al weer twaalf jaar werkzaam bij dé specialist op het gebied van tuingereedschappen, gazonmaaiers, in- en verkoop van nieuwe en gebruikte tractoren en landbouwwerktuigen en bijbehorende service en onderhoud. Het familiebedrijf is groeiende en heeft, ondanks de gevolgen van de corona pandemie, de wind in de rug.

Een mooie showroom met daarnaast meerdere loodsen voor opslag, een professionele constructiewerkplaats, een wasplaats voor voertuigen en momenteel wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de grootste loods. Dat laatste is ook nodig omdat ‘LMB Jan van den Berg’ zich op meerdere doelgroepen richt. Zowel agrarische, particulieren, de hovenier maar ook grondverzetters en industriële klanten weten de weg naar de Industrieweg 1 in Druten inmiddels feilloos te vinden. Gert-Jan vult aan: ‘Bovendien hebben we ook heftrucks, industriële reinigingsmiddelen, professionele veeg- en schrobmachines voor binnen en voeren we uiteraard ook onderhoud en reparaties uit. Groenvoorzieningsbedrijven kunnen ook bij ons terecht voor (grotendeels) accu-aangedreven heggenscharen, grote en kleinere grasmaaiers, bosmaaiers tot zelfs bladblazers van de meest gerenommeerde merken zoals Echo, Honda en Stiga’.

Service op maat en flexibiliteit
Klantenservice en bereikbaarheid staan bij Jan van den Berg B.V. hoog in het vaandel; zo blijkt ook uit de zeer ruime openingstijden van 8.00 tot 20.00 uur (m.u.v. zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur, zondag gesloten). ‘Eigenlijk zijn we 24/7 bereikbaar en dat is voor onze klanten in vooral de agrarische sector ook een must. Als een klant ons om 3.00 uur ’s ochtends bereikt, dan kan dit belletje veel geld besparen. Een oogst mag en kán niet verloren gaan dus snel handelen is waar we voor staan’, aldus de beoogd opvolger van vader Jan. ‘Flexibiliteit is, samen met technische kennis, van levensbelang bij sommige reparatieklussen’. Ook heeft het bedrijf een groot aanbod in robotmaaiers, waarbij het installeren, analyseren van de tuin en hierover adviseren van een klant op locatie, een vanzelfsprekende aangeboden service is.        

Coronatijdperk
Mond-tot-mond reclame blijft, naast het lokaal adverteren, de beste methode om het bedrijf onder de aandacht te brengen bij nieuwe (en bestaande) klanten. Daar waar het bedrijf zich in de sector tuin en park veelal regionaal begeeft, is de landbouwsector een landelijk succesverhaal. Maar, toch heeft corona ook hier impact gehad. ‘Voor een verkoop gaan we naar een klant toe en het persoonlijk benaderen van iemand op anderhalve meter afstand is gewoon ongemakkelijk. Daarnaast, als je bij de klant komt, wil je toch even een hand geven en later die klant bedanken voor het vertrouwen in ons bedrijf. Het kan helaas niet en dit maakt het soms allemaal erg onpersoonlijk’. Klanten kunnen zelfs via de website gebruikte machines aanbieden; maar langskomen kan natuurlijk ook.

Toekomst
Ofschoon de woorden alleskunner en duizendpoot misschien beter klinken, beschrijft Gert-Jan zichzelf met gevoel voor humor als een ‘manusje van alles’. Werkplaatsondersteuning, garantie, administratie, verkoop van nieuwe en gebruikte machines, tracktoren en tuin- en parkmaterieel behoren inmiddels tot zijn zeer uitgebreide takenpakket. Naast de dit jaar 65-jaar geworden eigenaar en oprichter Jan, zijn er negen technisch bekwame personeelsleden werkzaam op de locaties Druten en Wijchen om de landbouwmechanisatiespecialist draaiende te houden. Als direct bewijs van aanhoudende drukte bij het in 1984 in Boven-Leeuwen opgerichte landbouwmechanisatiebedrijf is er ook nog ruimte voor een tweetal nieuwe, flexibel ingestelde monteurs en een technisch/administratief medewerker. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de openstaande vacatures kijken op: www.bergtrac.nl of persoonlijk contact opnemen via (0487) 51 2310 of gert-jan@bergtrac.nl.

Door Rex Broekman

Meer berichten