Logo demaasenwaler.nl
Team Janine Mode.
Team Janine Mode. (Foto: Bas Driessen )

Janine Mode uitgebreid met voormalige bioscoopzaal

  Zakelijk

BENEDEN-LEEUWEN - Het winkelcentrum van Beneden-Leeuwen is een pareltje rijker. Na maanden van grondig verbouwen, opbouwen en inrichten, is de winkel van Janine Mode aan de Zandstraat uitgebreid met de vroegere bioscoop. In het nieuwe winkelgedeelte zijn oud en nieuw met elkaar verweven, en veel authentieke details in ere hersteld. Janine en Bram van Koolwijk zijn maar wat trots op het resultaat.


Bijna vijf jaar geleden openden Janine en Bram hun modezaak in de voormalige winkel van Fientje de Kûster. Al snel werd uitgebreid met extra vloeroppervlak. ‘Dat het zo snel nodig was om nog meer ruimte erbij te trekken, hadden we niet durven dromen’, aldus Janine. ‘Dankzij de uitbreiding is het vloeroppervlak van de winkel verdubbeld.’

Authentieke details
Om de ruimte om te toveren tot winkelvloer moest rigoureus verbouwd worden. ‘Toch is het altijd ons doel geweest om het historisch aanzicht van het pand te behouden, en de oude sfeer vast te houden. De bioscoop annex theaterzaal roept bij velen immers nostalgie en mooie herinneringen op. Niet voor niets zijn in het ontwerp de authentieke details van het pand bewaard gebleven. Denk aan het balkon, de sfeervolle muurschilderingen en zelfs het kaartjesloket. We hebben er alles aan gedaan om het voormalige trefpunt van Leeuwen in oude glorie te herstellen, en het pand een nieuw leven te geven.’ Dankzij de uitbreiding biedt de winkel ruimte aan een nog breder aanbod, meer presentatiemogelijkheden en ook wat nieuwe merken, die met name de jongste doelgroep zal waarderen.

‘Bovendien is ons team is uitgebreid met twee jonge en ervaren mode adviseuses,’ legt Janine uit, ‘zodat we de service en aandacht kunnen blijven bieden die men van ons gewend is.’

Opening
Bram en Janine zullen vrijdag hun vernieuwde winkel openen. Een officiële opening zit er vanwege corona niet in. ‘Maar dat halen we later dit jaar, wanneer het weer kan, zeker in’, besluit Janine.

Meer berichten