Logo demaasenwaler.nl
<p>Kinderen werden tijdens de jaarlijkse Techniekdag geënthousiasmeerd voor een technische opleiding.</p>

Kinderen werden tijdens de jaarlijkse Techniekdag geënthousiasmeerd voor een technische opleiding.

(Foto: John van Gelder)

Technische bedrijven Maas en Waal verenigd in Vrienden van Techniek

  Zakelijk

MAAS EN WAAL - Om het technisch onderwijs voor de regio te behouden, en de toestroom van leerlingen in de techniek te verhogen, verenigen lokale bedrijven in de technische branche zich in de Vrienden van Techniek. De aanpak van de vereniging is erop gericht om een zo breed mogelijk draagvlak te verkrijgen, van ZZP’er tot en met de grote industriële bedrijven.

De vereniging heeft tot doel kennis te delen, samen te werken en elkaar lokaal te ondersteunen. Daarnaast helpt de club het Pax Christi College met steun in natura en geld. Een werkgroep ondersteunt de onderwijsinstelling met de communicatie naar jongeren en hun ouders, de organisatie van open dagen, praktijkbegeleiding, stagewerkplekken, excursies et cetera. Daarnaast profiteert het Pax van de bijdrage van het landelijke ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs, dat scholen en regio’s ondersteunt bij het maken en uitvoeren van de regionale plannen.

De activiteiten van de Vrienden van Techniek worden bekostigd vanuit gelden die voortkomen uit de contributie van het lidmaatschap van de vereniging en vanuit verworven fondsen, bijvoorbeeld vanuit het genoemde voorbeeld van het Sterk Techniekonderwijs.

De vereniging is op dit moment op zoek naar mensen die werkzaam zijn in de technische branche en graag een bijdrage willen leveren aan de activiteiten van de werkgroep. Het gaat dan om medewerkers op het gebied van HR, communicatie of marketing, maar vooral ook om praktijkbegeleiders. Ook is de vereniging op zoek naar een penningmeester voor het bestuur. Voor meer informatie, zie de advertentie in de Maas&Waler van woensdag 5 mei.

Meer berichten