Logo demaasenwaler.nl
ADVERTORIAL

Wat zijn de mooiste recreatiegebieden in Gelderland?

  Zakelijk

 Inmiddels is de lente officieel begonnen in ons land. Daar zaten we natuurlijk allemaal op te wachten. Het weer wordt gelukkig ook steeds beter, dus het wordt steeds meer mogelijk om erop uit te trekken in je auto. Het is dan natuurlijk wel nodig om een goedkope autoverzekering af te sluiten. In ons land zijn de autoverzekeringen immers verplicht als je de eigenaar van zo’n vierwieler bent. Ben je de bezitter van een surfboard of strandlaken? Daarvoor hoef je niet een verzekering af te sluiten. Natuurlijk kun je ze wel in de auto gooien om vervolgens naar een mooi recreatiegebied in Gelderland te gaan, waarbij je onder andere kunt kiezen voor de onderstaande voorbeelden. 

Het Eiland van Maurik 
De oogappel van de Betuwe, zo wordt Het Eiland van Maurik ook wel genoemd. Dit is niet alleen mooi, het is ook nog eens mogelijk om hier van alles te doen. Zo kun je er gewoon zonnen of zwemmen, maar het is ook mogelijk om bij Het Eiland van Maurik te waterskiën of te zeilen. Bovendien kun je je hengel meenemen in je auto om vervolgens hier te gaan vissen. Het Eiland van Maurik moet je zien als een dode rivierarm, het is namelijk ontstaan na de kanalisatie van de Nederrijn, wat ook weer in connectie staat met de Waal en de Maas. In de buurt wonnen steenfabrieken zand, waardoor Het Eiland van Maurik uitgegroeid is tot een waar waterparadijs.

De Gouden Ham
Aan de Maas is het ook leuk om het water in te gaan, wat bijvoorbeeld bij De Gouden Ham mogelijk is. Dit is één van de grootste recreatiegebieden van ons land. Je vindt bij De Gouden Ham namelijk maar liefst 330 hectare aan water, strand en natuur. Deze plas ligt dus in het Land van Maas en Waal, het ligt zelfs echt direct aan de Maas. In totaal bestaat De Gouden Ham uit maar liefst 700 meter zandstrand. Je kunt in dit Gelderse recreatiegebied dus makkelijk je strandlaken kwijt, al moet een strandstoel er ook zeker passen. Heb je genoeg uitgerust? Trek er dan op uit en maak een mooie struinwandeling in De Moringerwaarden, ook leuk!

Nevengeul Nijmegen
Als je in Nijmegen woont dan kun je genieten van veel luxe. Zo is het mogelijk om vanuit de stad zo naar het strand te wandelen. Dit komt doordat hier een extra aftakking van de Waal gecreëerd is, wat de Spiegelwaal genoemd wordt. Dit is gemaakt om de hoogwaterstanden beter op te kunnen vangen. Met deze verandering kwam er ook direct een compleet nieuw stadseiland, wat dus de Nevengeul wordt genoemd. Hier vind je veel strand waar je dus heerlijk kunt zonnen als het zonnetje schijnt in ons land. Daarnaast is het ook zeker mogelijk om in de Nevengeul te zwemmen voor wat verkoeling. Je zult hier trouwens geen last hebben van sterke stromingen, wat wel in de Waal het geval is.

Veluwerandmeren
Als je niet in Nijmegen woont en dus op zoek moet naar een recreatiegebied met water dan zou je naar de Veluwerandmeren kunnen gaan. Hier kun je genieten van relatief ondiep water. De Randmeren zijn hierdoor uiterst geschikt voor de startende watersporter. Zo kun je hier onder andere kanovaren, wakeboarden en kitesurfen. Ook is het mogelijk om in de Veluwerandmeren kennis te maken met bijvoorbeeld Stand Up Paddling, wat ook wel SUP genoemd wordt. Zo zul je dit gebied heerlijk kunnen verkennen, al moet je natuurlijk niet van het bord vallen. Bij de Veluwerandmeren kun je ook terecht als je juist wilt relaxen op een mooi en lekker strandje van zand.

Meer berichten