Kerstshoppen bij Groenrijk
Logo demaasenwaler.nl
<p>Kerstshow bij GroenRijk.</p>

Kerstshow bij GroenRijk.

(Foto: John van Gelder)

Kerstshoppen bij Groenrijk

  Zakelijk

BENEDEN-LEEUWEN - Sinterklaas is nog lang het land niet uit, maar zoals elk jaar wordt er nu al aandacht besteed aan de warme feestdagen. In 2020 wordt de kerstversiering zelfs extra vroeg in huis gehaald. Tuincentrum GroenRijk uit Beneden-Leeuwen weet hier wel mee om te gaan.

De winkel heeft ook dit jaar een andere inrichting gekregen en alles ziet er weer prachtig uit, met duizenden lampjes en sfeervolle decoratie. Bij het shoppen loopt men dit jaar met verplichte winkelwagen en mondkapje door de winkel, op zoek naar de allermooiste aankleding voor de kerstdagen.
John Cobussen, mede-eigenaar van het tuincentrum, stond voor een uitdaging dit jaar: ‘Corona houdt ons elke dag bezig. Mensen werken in de winkel, klanten komen winkelen. We dienen hier heel zorgvuldig mee om te gaan. We merken dat men dit jaar de kerst vroeg in huis wil halen. Door alle activiteiten die afgelast zijn missen mensen de gezelligheid. Vakanties schieten erbij in en de tuin vraagt in deze tijd van het jaar minder aandacht. Vanaf half september hebben we ruimte gemaakt in de winkel en sinds eind oktober staat de gehele kerstcollectie opgesteld. We hebben gemerkt dat mensen hier dit jaar eerder voor naar de winkel komen. Ze zoeken wat sfeer en geborgenheid voor in huis.’

Het tuincentrum neemt alle regels in acht. Dat maakt het niet altijd makkelijk. Gelukkig ervaart het personeel van GroenRijjk veel begrip voor de situatie vanuit de klanten. De winkel heeft enkele maatregelen getroffen om coronaproof te kunnen winkelen: ‘De gangpaden hebben we anders ingericht, mensen moeten een verplichte winkelroute volgen en via de zijkant kunnen ze desgewenst teruglopen voor vergeten items. Mondkapjes zijn vanaf 1 december verplicht. Nu is het gewenst om er een te dragen’, aldus John. ‘We proberen de shopitems overzichtelijk neer te zetten, zodat mensen gericht kunnen winkelen. Klanten hoeven de winkel ook niet meer in om een kerstboom te kopen. Deze hebben we aan de voorkant voor de winkel neergezet. Op deze manier proberen we de veiligheid van zowel medewerkers als onze klanten te waarborgen.’

John raad mensen daarnaast aan om vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag te komen, voor een betere spreiding van klanten. Ondanks alle maatregelen wil de winkel graag gezelligheid en toegankelijk uitstralen. De kerstshow is zeven dagen per week geopend.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten