Logo demaasenwaler.nl

Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe dementievriendelijk

  Zakelijk

MAAS EN WAAL - In een sobere, coronaproof bijeenkomst op 20 juli kreeg de Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe het predicaat ‘dementievriendelijk’ officieel toegekend. Marike Hess van de Rabobank ontving het certificaat met bijbehorende sticker uit handen van Anneke Krakers, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Rivierenland.

Twintig personeelsleden van de bank hadden net voor de coronacrisis de training in het kader van Samen Dementievriendelijk gevolgd. Hierdoor kunnen zij klanten met dementie beter herkennen, geruststellen en op een goede manier helpen. Het programma Samen Dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het Ministerie van VWS. Doel is Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op het persoonlijk leven van mensen met dementie en hun naasten, en ook op de samenleving als geheel.

Zelf aan de slag, of samen met collega’s, als winkeliersvereniging of als vrijwilligersorganisatie? Alles over het trainingsaanbod is te vinden op de website www.samendementievriendelijk.nl.

Meer berichten