Logo demaasenwaler.nl

Hoveniersbedrijf weg uit bebouwde kom

  Zakelijk

HORSSEN - Het hoveniersbedrijf van Wilco Hubers uit Horssen verhuist naar een nieuwe locatie in het buitengebied. Momenteel is het bedrijf gevestigd aan de Sportlaan in Horssen. Dit perceel valt binnen het bestemmingsplan ‘Stedelijk Gebied’ en heeft de bestemming ‘Wonen’. Het voornemen van Hubers is om het bedrijf te verplaatsen naar een nieuwe locatie aan de Langesteeg 5, waar voorheen een manege gevestigd was.

Burgemeester en wethouders gaan akkoord met de plannen. De Langesteeg ligt in het bestemmingsplan 'Buitengebied Druten' en heeft een agrarische bestemming. Daarom krijgt het bouwblok de aanduiding hoveniersbedrijf, zodat omschakeling naar een andere vorm van bedrijvigheid niet zonder meer mogelijk is.

Burgerwoningen
Door realisatie van dit initiatief wordt het hoveniersbedrijf uit de bebouwde kom verplaatst naar het buitengebied. Dat sprak B&W wel aan, want aan de Sportlaan is Hubers' perceel omringd met woningen. Het is daar, zoals het college het zegt, de ‘vreemde eend in de bijt’. Daarnaast heeft het bedrijf hier zeer beperkte bedrijfsruimte.

Bestaande bebouwing
De locatie aan de Langesteeg 5 te Horssen staat al lang leeg. Het hoveniersbedrijf vestigt zich binnen de bestaande bebouwing. Er vindt geen nieuwbouw plaats.
Ook de bedrijfswoning wordt als zodanig betrokken door de initiatiefnemer.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!