Logo demaasenwaler.nl
Alex Willems van GebitsCentrum MondZorg.
Alex Willems van GebitsCentrum MondZorg. (Foto: John van Gelder)

Snel een mooi en passend gebit

  Zakelijk

DRUTEN - Alex Willems en zijn partner Wendy Reuser voeren beiden met passie hun vak uit. Wendy staat in Nederland goed aangeschreven als klassieke homeopaat. Het was haar idee om samen met Alex een bijzondere, industrieel ingerichte bedrijfsruimte in Leefstijlcentrum de Remise in hun woonplaats Druten te delen. 'Het is een leuke ruimte die knus aanvoelt', vertelt Alex. In de ruimte is de nieuwste praktijk van zijn bedrijf GebitsCentrum MondZorg sinds februari van dit jaar gevestigd.

In Druten kunnen cliënten op afspraak terecht voor het aanmeten van gebitsprothesen en het repareren hiervan. Alex zit ruim 30 jaar in het vak en is na zijn vakopleiding meteen begonnen met een eigen praktijk. Toen al was hij vooruitstrevend als eerste Nederlandse tandtechnicus die tandartsen in dienst nam. 'Ik gebruik de allernieuwste technieken op het gebied van tandheelkunde. Nog steeds is het mijn grootste passie om protheses te maken.'

Snel een passend gebit

De protheses van GebitsCentrum MondZorg worden als enige in Nederland 100 procent digitaal gemaakt. 'In ons land ben ik de enige die daar zo bedreven mee is', aldus Alex. 'Voor cliënten is het voordeel van deze werkwijze dat zij snel, in slechts twee bezoeken aan de praktijk, een mooi en perfect passend gebit hebben. Door de digitalisatie is de pasvorm optimaal, waardoor er minder kans op drukplaatsen en irritaties is.' Tandartsen uit de omgeving kunnen ook verwijzen naar Alex voor gebitsreparaties en aanmeten nieuwe protheses. Daarnaast zijn er afspraken met grote verzekeraars zoals Achmea, VGZ, Menzis en CZ.

Eigen laboratorium

Alle tandprothetici van Centrum MondZorg zijn gediplomeerd en gespecialiseerd in het aanmeten van protheses. 'Het kroon- en brugwerk en de protheses worden zelfgemaakt in ons eigen tandtechnisch laboratorium in Deurne. 'Dit doen we ook voor circa 80 tandartsen in Nederland. Het is een leuke uitdaging om de praktijken op meerdere locaties te combineren', besluit Alex.

GebitsCentrum Mondzorg heeft eveneens praktijken in Nijmegen, Tiel, Boxmeer, Venray en Deurne. Zie: www.centrum-mondzorg.nl.

Door Femke Pierlo

Meer berichten