Logo demaasenwaler.nl
Fedosja Mencke.
Fedosja Mencke. (Foto: John van Gelder)

Maak van een gezonde leefstijl een gewoonte met Buiten Adem

  Zakelijk

DRUTEN - Wil je van gezond eten en bewegen een gewoonte maken, maar wil of kan je dit niet alleen? Bewegings- en voedingsdeskundige Fedosja Mencke, eigenaresse van Buiten Adem Sport en Leefstijl, kan je daarbij helpen. Met haar praktijkervaring in de sport-, voeding- en leefstijlbranche geeft ze je graag de handvatten om op een verantwoorde manier je gezondheid te verbeteren en vooral om het behaalde resultaat te behouden.

Het leefstijlprogramma van Buiten Adem is speciaal ontwikkeld voor mensen met overgewicht/obesitas, mensen met Diabetes type 2, mensen met een hoge bloeddruk en mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. In minstens 24 weken wordt er samen naar gedragsverandering toegewerkt. In kleine groepen of individueel beweeg je 2 keer per week actief. Zo haal je alles uit het programma. 'Het sportaanbod is gevarieerd en sluit aan op persoonlijke behoeftes. Dat maakt het leuk', vertelt Fedosja.

Daarnaast word je begeleid bij het aanpassen van je voedingspatroon. Dat begint met bewust worden van wat je eet aan de hand van een eetdagboek. 'Met kleine aanpassingen in het voedingspatroon kun je je leefstijl al verbeteren. Iedereen boekt vooruitgang op z'n eigen tempo', aldus Fedosja. Fedosja kijkt wekelijks naar de gemaakte stappen en geeft persoonlijke tips. De begeleiding in voeding en het sportprogramma worden ook afzonderlijk aangeboden.

Bewegen & (na) kanker

Fedosja is gespecialiseerd in oncologische revalidatie. Bewegen & (na) kanker is het eerste programma dat therapeutische oefeningen, fitness, gezonde voeding en leefstijl combineert. Deze onderdelen vormen een harmonisch geheel. Het programma wordt in kleine groepjes gevolgd, wat motiverend is voor de deelnemers.

Vitaliteitstrainingen

De meeste begeleiding wordt aangeboden in Fedosja's eigen ruimte in Leefstijlcentrum de Remise in Druten. Daarnaast geeft ze regelmatig vitaliteitstrainingen bij bedrijven. Deze stimuleren medewerkers om bewust om te gaan met voeding en voldoende te bewegen. Uiteindelijk zijn hier mooie resultaten mee te behalen, voor zowel bedrijf als werknemer.
Voor meer informatie zie: www.buitenadem-sport.nl.

Door Femke Pierlo

Meer berichten