Ton van Dijk en Ingrid van Dijk-Visser.
Ton van Dijk en Ingrid van Dijk-Visser. Foto: John van Gelder

Afscheid nemen in huiselijke sfeer

Zaken

DRUTEN - Uitvaartverzorging Maas & Waal neemt de tijd voor persoonlijke aandacht en een passend afscheid. 'Je probeert, samen met de betreffende familie, een schilderij te schilderen waar mensen zich in herkennen', vertelt Ton van Dijk. Zijn vrouw Ingrid van Dijk-Visser beaamt dit: 'Het mooiste compliment dat je kunt krijgen is dat een uitvaart precies paste bij de overledene. Dan heb je het goed gedaan'. Ingrid nam de uitvaartonderneming ruim zes jaar geleden over van Mieke Hendriks.

De uitvaartorganisatie verzorgt sinds 1993 uitvaarten. Sinds 1 april 2019 is de onderneming uitgebreid met Uitvaartcentrum Maas & Waal, een prachtig centrum voor een waardevol afscheid. Er zijn twee familiekamers waar de naaste familie altijd terecht kan. Deze zijn huiselijk aangekleed en roepen het gevoel van thuis op. Naar wens kunnen de kamers ingericht worden met persoonlijke spullen en dierbare herinneringen. 'Dit zorgt voor een gevoel van geborgenheid, een plek waar je heen kan met je verdriet', aldus Ingrid. Ruimtes als deze familiekamers worden steeds populairder en zijn een gulden middenweg tussen een grootschalig mortuarium en een opbaring thuis.

Rouwbezoek en catering

Voor een rouwbezoek is er een grotere opbaarkamer aanwezig, met een aangrenzende ontmoetingsruimte. Hier kan een kleine uitvaartdienst tot 100 personen gehouden worden en er zijn cateringsmogelijkheden.

Verzorgingsruimte

Daarnaast beschikt Uitvaartcentrum Maas & Waal over een compleet ingerichte verzorgingsruimte waar de overledene met of zonder familie verzorgd kan worden. Tevens biedt deze ruimte de mogelijkheid aan forensisch artsen om onderzoek te doen. 'Hier kunnen we alles bieden, waaronder verzorgen, ritueel wassen, koelen, vriezen en restaureren', vertelt Ingrid. Ton heeft de expertise in huis om restauratie en reconstructie te bieden. Daar heeft hij al meer dan 40 jaar ervaring mee.

Maas & Waal Caskets

In het uitvaartcentrum is ook een gedeelte gewijd aan diverse Amerikaanse, Italiaanse, Duitse en Engelse graf- en crematiekisten. Dit is de showroom van Maas & Waal Caskets, onderdeel van Uitvaartverzorging Maas & Waal.

Multicultureel

Bij de bouw van het centrum is rekening gehouden met verschillende geloofsovertuigingen: iedere cultuur en ieder geloof zijn welkom. Zo zijn er voorzieningen getroffen voor rituele wassingen. Ton heeft in het verleden al vaak samengewerkt met mensen uit verschillende culturen, waardoor de geloofsgebruiken hem bekend zijn.

Uitvaartcentrum Maas & Waal is gevestigd aan de Koningsstraat 99 in Druten. Belangstellenden zijn op afspraak welkom voor een bezichtiging. Voor meer informatie, bekijk de website www.uitvaartmaasenwaal.nl/) of neem telefonisch contact op via 0487-531759.

Door Femke Pierlo