Logo demaasenwaler.nl
Inwoners van Avri-gemeenten brengen vanaf 2019 hun restafval naar ondergrondse containers.
Inwoners van Avri-gemeenten brengen vanaf 2019 hun restafval naar ondergrondse containers. (Foto: Avri)

Plaatsen van de laatste restafvalcontainers gaat nog enige tijd door

  Zakelijk

WEST MAAS EN WAAL - Vanaf 1 juli brengen de meeste inwoners van de 8 Avri-gemeenten, waaronder gemeente West Maas en Waal, hun restafval naar ondergrondse containers. Op enkele plaatsen maken de inwoners tijdelijk gebruik van een (half) bovengrondse container of een container op een andere plaats omdat hun definitieve ondergrondse container nog niet geplaatst kon worden. De komende tijd werken de aannemers van Avri door om de laatste containers te plaatsen.

Inwoners die gebruik gaan maken van ondergrondse of tijdelijke (half) bovengrondse restafvalcontainers ontvangen hun afvalpas voor 18 juni. Met deze pas kan de restafvalcontainer geopend worden. Inwoners die de pas nog niet hebben ontvangen kunnen contact opnemen met Avri.

Legen grijze container
De inwoners die vanaf 1 juli voor het eerst gebruik gaan maken van een ondergrondse container houden de eigen grijze container voor restafval over. Daar doen zij vanaf 1 juli de plastic verpakkingen en drinkpakken in. In die container mag dan natuurlijk geen restafval meer zitten. Als service van Avri wordt daarom de grijze container gratis geleegd op de laatste ophaaldag in juni. Na de laatste lediging kunnen de inwoners tot eind juni gratis gebruik maken van de ondergrondse restafvalcontainer.

Nieuwe afvalkalender 2019 vanaf 25 juni op avri.nl en in Avri-app
Op de afvalkalender voor de periode van juli tot en met december 2019 staat op welke dagen Avri de containers komt legen. Voor veel inwoners veranderen de ophaaldagen. Inwoners die voor 2019 al een keer een papieren kalender hebben aangevraagd, ontvangen eenmalig automatisch de nieuwe kalender op papier. Zij hoeven deze dus niet opnieuw aan te vragen. Andere inwoners kunnen een papieren kalender aanvragen via (0345) 58 53 53 of info@avri.nl. De aangevraagde kalender wordt begin juli verstuurd.

Puntjes op de i
Op 1 juli is het werk nog niet helemaal afgerond. Zo worden de openingen aangepast van de bestaande ondergrondse containers waar nu nog 60-literzakken in passen. Op sommige containerplaatsen komt nog groene beplanting. En natuurlijk worden de tijdelijke (half)bovengrondse restafvalcontainers vervangen door definitieve containers. Er zullen zaken nog niet helemaal op rolletjes lopen, maar er wordt hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten.

Meer berichten