Logo demaasenwaler.nl
Fedosja Mencke.
Fedosja Mencke. (Foto: John van Gelder)

Buiten Adem van start in Druten

  Zakelijk

DRUTEN - Met de start van Buiten Adem in leefstijlcentrum de Remise is Druten een kleinschalige sportgelegenheid rijker. Ondernemer Fedosja Mencke biedt vanuit haar sportzaal leefstijl- en beweegprogramma's voor specifieke doelgroepen, onder wie mensen met obesitas, diabetes II en kanker. Daarnaast verzorgt ze groepslessen voor senioren, zwangere vrouwen en pasbevallen moeders.

Met haar ervaring in de sport-, voeding- en leefstijlbranche geeft Fedosja deelnemers handvatten om op een verantwoorde manier hun gezondheid te verbeteren en het behaalde resultaat te behouden. 'De positieve benadering daarbij is ontzettend belangrijk. Werken aan je gezondheid kan je zoveel opleveren, maar sommige mensen vinden het lastig om die eerste stap te zetten. Door persoonlijke benadering, betrokkenheid, kleine groepen en programma's op maat hoop ik ook hén over de streep te trekken', aldus Fedosja. Ze geeft aan dat het een kleine aanpassing in iemand leef- en eetpatroon al veel kan bewerkstelligen.
Met haar trainingen en leefstijlprogramma's richt de Boven-Leeuwense zich op mensen die niet op een 'reguliere' sportschool terecht kunnen of zich daar niet thuis voelen. 'Mensen die chronisch ziek zijn bijvoorbeeld, mensen met obesitas, maar ook senioren.' Om de verschillende groepen deelnemers goed te kunnen begeleiden, volgde ze verschillende aanvullende opleidingen. Eén van haar specialisaties is het, op sportief vlak, begeleiden van mensen met kanker.

Leefstijlprogramma's

De leefstijlprogramma's voor mensen met overgewicht vormen vooralsnog de grootste tak binnen Buiten Adem. De programma's duren minimaal vierentwintig weken, waarbij de deelnemers twee keer per week gezamenlijk sporten. Door het bijhouden van een voedingsdagboek krijgt men inzicht in wat men dagelijks eet en drinkt. 'Het doel van dit programma is mensen bewust te maken van wat ze eten en hoeveel ze bewegen. Door stap voor stap aanpassingen te doen in hun leef- en eetpatroon bewerkstelligen we een gedragsverandering. En tot op heden levert dat zeer positieve ervaringen op.'
Binnenkort start Fedosja met een beweeggroep voor zwangere vrouwen. 'Geen pufcursus', benadrukt ze, 'maar op een leuke en verantwoorde wijze fit blijven tijdens de zwangerschap. Ook is het mogelijk om in groepsverband weer in vorm te komen ná de bevalling.'

Voor meer informatie over de trainingen en het lesrooster, zie www.buitenadem-sport.nl.

Meer berichten