Logo demaasenwaler.nl
Swen Wigmans en Harold van der Borgh in hun opgefriste Bistro de Bolle.
Swen Wigmans en Harold van der Borgh in hun opgefriste Bistro de Bolle. (Foto: John van Gelder)

Opening Bistro de Bolle 'nieuwe stijl'

  Zakelijk

BOVEN-LEEUWEN - Harold van der Borgh en Swen Wigmans staan te popelen om donderdag 17 januari de deuren van Bistro de Bolle te heropenen. Eind december namen de twee de horecagelegenheid in Boven-Leeuwen over van Henk en Wilma Schiks, die daar de afgelopen twintig jaar aan het roer stonden. In krap drie weken tijd is het pand van onder tot boven opgefrist en volledig opnieuw ingericht. De nieuwe eigenaren kijken er dan ook naar uit om hun gasten te verwelkomen.

De bistro moet 'Een warm welkom aan de Waal' worden. 'Een sfeervolle eetgelegenheid die het huiskamergevoel uitstraalt', aldus Harold en Swen. De twee kozen er bewust voor de bekende naam 'De Bolle' te behouden, evenals het authentieke karakter van het etablissement. Ook kok Rob Vermeulen, interieurverzorgster Koosje van Kampen en de bekende gezichten uit de bediening zijn gebleven.
'Wél heb ik mijn eigen draai gegeven aan het interieur en is de kaart op enkele punten aangepast', aldus Harold, die het gastheerschap voor zijn rekening neemt. 'Men treft op het menu weliswaar nog steeds de vertrouwde schnitzel, of de sukade van Black Angus, maar dan wel in een nieuw jasje. Aan de kaart is tevens een proeverij van voorgerechten toegevoegd ('dat vinden wij zelf altijd erg lekker') en zijn de populaire dessert mini's uitgebreid.'
'Met de overname van Bistro de Bolle is het sprookje compleet', vertelt Harold, daags voor de opening. 'Ik werk al ruim tien jaar in de horeca, en heb altijd gedroomd van een eigen zaak. Bistro de Bolle heeft daarbij een speciale betekenis voor mij. Ik deed er op jonge leeftijd mijn eerste horeca-ervaring op, en jaren later hadden mijn partner Swen en ik er onze eerste date. Gekscherend zeiden we weleens, ooit nemen we De Bolle over, maar we hadden nooit verwacht dat die droom werkelijkheid zou worden.' Swen vult aan: 'Toen we hoorden dat Henk en Wilma zouden stoppen, ging het bij ons direct kriebelen om de zaak over te nemen. Maar, we hadden net een huis gekocht. De timing was op z'n zachtst gezegd niet heel gelukkig. Aan de andere kant, moet je daarom je droom laten varen?' Nee dus, zo bleek, en al snel werd de overname officieel bekrachtigd.
De twee hebben ontzettend veel zin in hun nieuwe uitdaging. Bistro de Bolle heropent donderdag 17 januari. Tot en met 20 januari ontvangen gasten een gratis glas 'bubbels' om te proosten op de opening. Voor meer informatie of reserveren, zie: www.bistrodebolle.nl of tel. 0487 595 133.

Meer berichten