Logo demaasenwaler.nl
Swen Wigmans en Bart van Kraaij.
Swen Wigmans en Bart van Kraaij. (Foto: Maas en Waal Academie)

Maas en Waal Academie start nieuwe cursussen

  Zakelijk

DRUTEN - Bij de Maas en Waal Academie starten binnenkort de groepscursussen weer. In D'n Bogerd in Druten worden lessen gegeven in onder andere Frans, Italiaans, Spaans en computervaardigheden, zoals bijvoorbeeld Office 365, waarin Word, Excel en Powerpoint aan bod komen.

'Onze doelgroep wordt meestal gevormd door (werkende) volwassenen. Tijdens de lessen leren we ook van elkaar. In de gemengde groepen zorgen de docenten voor afwisseling en passen ze de leerstof waar mogelijk aan aan de vraag van de cursisten', vertelt directeur Bart van Kraaij enthousiast. Zijn collega Swen Wigmans vult hem aan: 'Niet alleen onze cursisten vormen een gemengde groep. We werken met zowel pas afgestudeerde docenten, die de nieuwste inzichten en ontwikkelingen meebrengen, als met zeer ervaren onderwijsmensen, die hun sporen hebben verdiend tijdens het lesgeven bij bijvoorbeeld de overheid of Defensie. Op die manier vindt er een gezonde kruisbestuiving plaats en kan iedereen van elkaar leren.'

Gemoedelijke sfeer

Tijdens de lessen zorgt de ongedwongen, gemoedelijke sfeer voor goede resultaten, die vastgelegd worden op een certificaat aan het einde van de cursus. Er worden geen toetsen of examens gehouden, maar behaalde resultaten worden per onderdeel uitgedrukt in internationaal erkende ERK-niveaus.
'Onze docenten worden geselecteerd op hun passie voor het onderwijs. We nemen iemand pas aan als we ook echt een klik voelen met die persoon, dat vinden wij belangrijk. In de groepslessen is er sprake van een vooraf bepaald traject, maar in privélessen kunnen we prima ingaan op de speciale leerwensen die cursisten soms hebben.' De laagdrempeligheid van de cursussen zorgt ervoor dat er voor ieder die wil leren wel een niveau is waarop hij of zij kan aansluiten.

Info-avond

Op donderdag 10 januari is er in D'n Bogerd vanaf 19.30 uur een informatie avond met gratis workshops.

Door Ton van Hulst

Meer berichten