Logo demaasenwaler.nl
Inwoners van Avri-gemeenten brengen vanaf 2019 hun restafval naar ondergrondse containers.
Inwoners van Avri-gemeenten brengen vanaf 2019 hun restafval naar ondergrondse containers. (Foto: Avri)

Nieuwe manier van restafval aanbieden start op 1 juli 2019 voor inwoners West Maas en Waal

  Zakelijk

WEST MAAS EN WAAL - Op 1 juli 2019 start de nieuwe manier van afval aanbieden in Rivierenland met als doel het restafval te verminderen en de leefomgeving duurzamer te maken. De meeste inwoners brengen hun restafval vanaf dat moment naar ondergrondse containers. Tot 1 juli bieden inwoners hun restafval aan op dezelfde manier als zij nu gewend zijn. Dit besloot het Dagelijks Bestuur van Avri op 3 december jl..

Eigenlijk zou de nieuwe manier van afval aanbieden op 1 januari 2019 starten. Dat gaat niet door omdat de aannemer meer onvoorziene liggingen van kabels en leidingen tegen komt dan waar op gerekend is. Daarnaast worden inmiddels 70 containers extra geplaatst als gevolg van wensen van inwoners en gemeenten. Deze factoren zorgen ervoor dat de werkzaamheden meer tijd kosten. Daarom heeft Avri in overleg met de aannemer nieuwe planningen gemaakt. Op basis daarvan is besloten om op 1 juli te starten met het nieuwe afvalbeleid. Blik kan vanaf 1 juli volgend jaar in de glasbak en ook de containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken worden dan in gebruik genomen.

Afvalstoffenheffing
Op 20 december komt het Algemeen Bestuur bij elkaar. Dan beslist het bestuur over de nieuwe tarieven van de afvalstoffenheffing voor 2019.

Meer berichten