Logo demaasenwaler.nl
Armand van Duiven en Esther van Ruth voor Eeterij de Pont.
Armand van Duiven en Esther van Ruth voor Eeterij de Pont. (Foto: Marion Enzerink)

Eeterij De Pont timmert aan de weg

  Zakelijk

MAASBOMMEL - Het gaat boeiend worden, daar bij de pont in Maasbommel. Bij Eeterij de Pont, dan wel te verstaan. Armand van Duiven en Esther van Ruth, die sinds juni het horeca-etablissement runnen, willen er meer mee. Plannen genoeg. Zo presenteren ze een drankenbijbel, waarin meer dan vijftig soorten bier worden beschreven. Op 18 januari wordt er een whiskeydiner geserveerd, in alle gerechten wordt dan whiskey verwerkt.

Armand en Esther zijn bepaald geen nieuwkomers in de horeca. Voorheen werkten ze onder andere in Zürich, waar Armand een opleiding volgde tussen grote sterrenkoks. Esther studeerde eventmanagement. Het culinaire stel werkte voornamelijk in goede restaurants. Ruim twee jaar geleden kwamen ze terug uit Zwitserland.

Muziek

'Met onze nieuwe onderneming willen we aan de weg timmeren. Evenementen organiseren. Hoe en wat, daar denken we nog over, maar er moet in ieder geval muziek bij. Allerlei genres, van klassiek tot Hollands, voor elk wat wils dus. We hopen dat er over enkele jaren iets staat dat ook publiek van verder weg kan trekken', zegt Armand terwijl je hem ziet zoeken naar wat hij, al rondkijkend, nog kan verbeteren.

Mooie wijnkaart

'Ja', vult Esther aan, 'we gaan het interieur wat gezelliger aankleden, en we streven ernaar in de richting van een grand café te gaan. We merken ook dat mensen graag een mooie wijnkaart willen. Dat is meer het werk van Armand, ik ben vooral geïnteresseerd in het eetgedeelte. Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt. Tijdens de kerstdagen serveren we twee keer per dag een à la carte menu, ook voor grotere groepen.'

Verrassen

Ze willen buiten de gebaande paden treden en mensen verrassen. 'We steken graag boven het maaiveld uit, ook met onze rondvaartboot en de kinderspeeltuin. De bourgondische inslag van deze streek spreekt ons aan en we hopen dat onze activiteiten een meerwaarde aan het dorp geven.'

Kijk voor meer informatie op: www.eeterijdepont.nl.

Door Ton van Hulst

Meer berichten