Afbeelding
Foto: John van Gelder

Vrijwilligers zMW in het zonnetje

Zaken

TIEL - De bijna 400 vrijwilligers van zorggroep Maas & Waal werden maandag 5 maart getrakteerd op een feestelijke avond in theater de Agnietenhof in Tiel. Naast een uitgebreid broodbuffet werden zij getrakteerd op voorstelling over dementie: Ter leringhe ende vermaeck. Ook werden de jubilerende vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Ieder jaar worden de vrijwilligers van zorggroep Maas & Waal in het zonnetje gezet. Maar niet eerder zo uitgebreid als nu. 'Dat heeft alles te maken met het overheidsplan Waardigheid en Trots', vertelt Diana van Olderen, vrijwilligerscoördinator bij zorggroep Maas & Waal. 'Wij hebben onze vrijwilligers dit kunnen aanbieden omdat de overheid geld beschikbaar stelt om onder andere vrijwilligers te scholen. Zo stellen wij hen in staat om, ondanks de intensievere zorg in verpleeghuizen, hun werk voort te zetten dat van onschatbare waarde is.'

Praktische handvatten
De acteurs van 'Dementie in Theater' lieten met hun trainingsprogramma Dag Mama de vrijwilligers ervaren wat dementie met de betrokkenen doet. In de pauze viel er veel herkenbaarheid te beluisteren bij het publiek. Na de pauze volgde een interactief deel, waarbij inzichten, praktische handvatten en omgangsvormen werden aangereikt, niet zelden op hilarische wijze.