Afbeelding
Foto: John van Gelder

Nieuwe toekomst ingeluid bij drogisterij van der Wielen

Zaken

DEEST - Drogisterij van der Wielen werkt hard haar toekomstige, beoogde werkplek te kunnen realiseren. De steeds verder groeiende drogisterij uit Deest heeft, om in alle behoeften te voorzien, haar zinnen gezet op de plaatselijke, leegstaande kerk. Als lid van Stichting Bewust Deest is eigenares Nadine van der Wielen dan ook blij met de recentelijk positieve omgang met het parochiebestuur. De luidklok die van oudsher gebruikt werd om boze geesten te verdrijven, heeft, ditmaal op twee voor twaalf, haar werking bewezen. De dreigende verwijdering van de eeuwen oude klok uit de toren is door het parochiebestuur teruggedraaid. Deze staat er voor in dat in de toekomst het klokgelui vanuit de kerktoren te horen zal blijven. Tevens is, na een lange voorbereiding, op 6 februari de eerste intentieverklaring getekend voor een toekomst in genoemde kerk.

Samenwerking Reiju Tai
Natuurgeneeskundige Marie-José Arts van praktijk Reiju Tai uit Wijchen, waarmee Nadine haar jongste samenwerkingsverband gesloten heeft, heeft daarmee de aftrap gegeven voor een gezonde samenwerking en toekomst met de drogisterij.

Naast de al aangeboden diensten van aroma- en bioresonantie-therapeuten en biedt de drogisterij op orthomoleculair gebied behalve een therapeut ook een arts en een diëtiste aan. Een eerste vereiste voor een nieuwe partij in een fijne samenwerking. Als er een klik met een aspirant kandidaat aanwezig is wordt er toch nog niet gelijk in zee gegaan. Nadine zou Nadine niet zijn als ze alle partijen die zij in haar bedrijf aanbied niet zelf uitprobeert. "Alleen op die wijze kom ik er achter hoe iemand handelt en kan ik mijn eigen ervaring doorgeven aan de klant."

Andere kijk op gezondheid
Tijd en plekken waar je jezelf kunt zijn of tot jezelf kunt komen worden steeds schaarser. Mede door constante bereikbaarheid is het moeilijk aan de benodigde dagelijkse rustmomenten toe te komen. Door de opgedrongen stressvolle 24-uurmaatschappij wordt iedereen bijna gedwongen mee te liften in het hectische bestaan en worden gevoelens en emoties vaak aan de kant geschoven om aan het hedendaagse ideaalplaatje te voorzien. Een opeenstapeling van prikkels kan zich echter uiten in een variatie van lichamelijke en geestelijke klachten met alle gevolgen van dien.

Ervaringen en gebeurtenissen met bijkomende emotie's hebben vaak een veel grotere impact op het lichaam dan in het algemeen wordt aangenomen. Dit is één van de redenen dat niet iedere in het reguliere circuit gestelde diagnose de juiste is. Een natuurgeneeskundig consult zoals Marie-José geeft bekijkt de gezondheid van een andere kant. "De lichamelijke en geestelijke kanten van de mens zijn nauw aan elkaar verbonden en worden als één geheel benaderd. Ieder mens is uniek. Er kan niet vanuit worden gegaan dat een bepaalde klacht een standaard oorzaak heeft."

Een boeiend voorbeeld waarbij Marie-José geconsulteerd werd is die van een vrouw met heupklachten. De daarvoor geraadpleegd orthopeed adviseerde een nieuwe heup. Doormeting indiceerde dat hoog emotionele gevoelens de slijtage veroorzaakten. Na verwijdering van het spanningsveld kon de beschadigde plek zich met behulp van natuurgeneeskundige middelen herstellen. Door energetisch te lezen is deze cliënt een onnodige operatie met een langdurige en pijnlijke revalidatie bespaard gebleven.

De aard van de behandeling wordt door Marie-José in alle gevallen in overleg met Drogisterij van der Wielen vastgesteld. Om cliënten een goede persoonlijke aandacht te geven wordt naast uitgebreide tijd en zorg ook aandacht besteed aan nazorg.

Om dure zorg te ontlopen is het uiteraard verstandig preventief te handelen. Ook deze mogelijkheid wordt door praktijk Reiju Tai geboden.

Informatieavond
Wilt u met Marie-José Arts en haar behandelwijze kennis maken bent u op woensdag 28 februari om 19.30 uur welkom bij drogisterij van der Wielen, Grotestraat 10 C te Deest.

Door André Janssen