Logo demaasenwaler.nl
V.l.n.r.: Swen Wigmans, Bart van Kraaij, Harry van Deelen en zijn cursist, afdelingsleider Mayke Graven en onderwijsassistente Antoinette Heijnen.
V.l.n.r.: Swen Wigmans, Bart van Kraaij, Harry van Deelen en zijn cursist, afdelingsleider Mayke Graven en onderwijsassistente Antoinette Heijnen. (Foto: John van Gelder)

Harry van Deelen draagt initiatief over aan Maas en Waal Academie

  Zakelijk

DRUTEN - Afgelopen woensdag verzorgde tabletcoach Harry van Deelen zijn 125e cursus. Extra bijzonder omdat het de 250e cursist betrof, die Van Deelen hielp met zijn initiatief Senior Digi Club. Die bijzondere mijlpaal deed de actieve Drutenaar besluiten om, na vijftig jaar geen nieuwe initiatieven op maatschappelijk vlak meer te starten.

'Sinds 1967 ben ik initiatiefnemer geweest van verschillende maatschappelijke activiteiten. In 2014 startte ik Senior Digi Club, met als doel zoveel mogelijk senioren in de nabije toekomst digitaal vaardig te maken, zodat zij, met zorg op afstand, zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren', vertelt Van Deelen. Het initiatief nam al snel een vlucht. Van Deelen werd dankzij zijn tomeloze inzet in 2015 zelfs genomineerd tot één van de tien meest inspirerende ouderen van Nederland, in een verkiezing van Omroep MAX. 'Na jarenlang kartrekker te zijn geweest doe ik nu een stapje terug', vervolgt Van Deelen. 'Helemaal stoppen doe ik echter nooit, je hebt immers ook mensen nodig die de kar "duwen".'

Maas en Waal Academie
In Bart van Kraaij en Swen Wigmans van Maas en Waal Academie vond Van Deelen de juiste opvolgers om zijn ambitie, alle senioren digitaal vaardig maken, verder uit te dragen. Door de aanhoudende groei van zijn initiatief werd Swen Wigmans namens Maas en Waal Academie in 2016 al aangesteld als projectbeheerder. 'Nu Harry zijn taken neerlegt komt zijn initiatief volledig in handen van Maas en Waal Academie', vertelt hij. 'Wij zijn er trots op dat wij Harry's waardevolle werk voort mogen zetten. Met hulp van de Gemeente Druten zijn wij bovendien in staat dat nu, en in de toekomst, op een manier te doen die bijna kosteloos is.'

Meer berichten