Logo demaasenwaler.nl
afbeelding in voorgevel
afbeelding in voorgevel (Foto: Stichting KLeiGoed Maas&Waal)

Wandelingen stichting KLeiGoed Maas&Waal

  Wandelen

DRUTEN - In Druten worden twee themawandeling georganiseerd langs monumenten en bezienswaardigheden die met de grofkeramische industrie en de historie van steenfabriek Dericks & Geldens te maken hebben. Er is een route die zelf, aan de hand van een beschrijving, te volgen is een variant onder leiding van een ervaren gids.

Het ‘Achtje’ van Druten is een wandeling van acht kilometer lang en toont belangstellenden het verhaal van de kleiwinning en de steen- en dakpannenindustrie. Aan de hand van een routebeschrijving wordt stapsgewijs beschreven welke bijzonderheden ter plaatse van toepassing zijn. Start- en eindpunt is Galerie D’n Oostersteeg aan de Ruijterstraat in Druten. De routebeschrijving is te koop in de expositieruimte na telefonisch overleg via tel. 06-50 68 32 70.
Monumentenwandeling Dericks & Geldens wordt aangeboden met gids en voert langs de fraaie en rijk gedecoreerde villa’s, R.K. Kerk en monumenten, gebouwd met materialen van deze voormalige Drutense steenfabriek. De afstand van deze wandeling is circa 3 kilometer en de tocht vertrekt bij minimaal 6 deelnemers. Kosten bedrgaen 7 euro per persoon inclusief koffie/thee en uitleg vooraf. Reserveren kan via tel. 06-50 68 32 70.

Meer berichten