Renske Blok-Pit, Yvonne van Leeuwen, Ellen Hendriksen en Renske Rombouts-Bun
Renske Blok-Pit, Yvonne van Leeuwen, Ellen Hendriksen en Renske Rombouts-Bun Foto: John van Gelder

Jubileumjaar voor Soroptimisten Batenburg ‘Maas en Waal’

Verenigingen

MAAS EN WAAL - Soroptimisten Batenburg ‘Maas en Waal’ viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. 

Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’ bestaat sinds 1999 en telt momenteel 23 enthousiaste leden die met veel plezier activiteiten organiseren ten behoeve van goede doelen. Zo organiseert de club jaarlijks in november de Emilia Kroegenbridge. Afgelopen jaar was de opbrengst onder andere bestemd voor Stichting Leergeld 2stromenland. Ook organiseert de club elk jaar een activiteit tijdens Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Naast de inzet voor goede doelen is er bij de club ook veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en interesses. Uiteraard is er ook ruimte voor gezelligheid. De leden komen maandelijks bij elkaar en organiseren ook diverse uitstapjes. 

Jubileum

Tijdens het jubileumjaar is Renske Rombouts-Bun ‘presidente’. Ze heeft als thema gekozen voor ‘samen in beweging’. Een thema wat mooi aansluit bij de meet-up ‘it’s raining women’, die aanstaande vrijdag plaatsvindt. De meet-up is een bijeenkomst in het kader van de internationale vrouwendag, waarbij het ontmoeten met vrouwen van diverse leeftijden en afkomst centraal zullen staan. Het wordt een interactieve bijeenkomst waarbij in een veilige setting gediscussieerd wordt over vrouw gerelateerde onderwerpen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Aanmelden kan tot en met donderdag 7 maart via: meetup8maart24@gmail.com..
Naast deze meet-up staat er nog een mooie jubileumactiviteit op de planning komend jaar: het Soroptimist Film Festival voor Kinderen. Dit festival is bedoeld om kinderrechten, via films, onder de aandacht te brengen van kinderen. Het festival heeft tot doel de bewustwording van kinderen te vergroten over kinderrechten.

Wil je meer weten over Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’ en wellicht een keer kennismaken? Kijk dan op: www.soroptimist.nl/batenburg-maas-en-waal of neem contact op via batenburgmaasenwaal@soroptimist.nl.