Prins Geert en de hofdames van CV De Bommelaers
Prins Geert en de hofdames van CV De Bommelaers Foto: Evert van Heck

Bommeldurpse 11-straotentocht 2024

Verenigingen

MAASBOMMEL - Afgelopen zaterdag is in Maasbommel de carnaval van start gegaan met de Bommeldurpse 11-Straotentocht. De weergoden waren Maasbommel deze zaterdagmiddag opnieuw weer goed gezind. Zonder een druppel regen en met aangenaam zachte temperaturen waren de omstandigheden voor de 11-stroatentocht gewoonweg ideaal. Om 11 over 2 werd het startsein gegeven voor het kleurrijk spektakel zonder weerga.

Dat het weer goed was en dat heel Maas en Waal er zin in had was goed te zien langs de route. Op sommige plekken stond het publiek 3 rijen dik te genieten van een heerlijke optocht. Het aanstekelijke enthousiasme van de deelnemers deed de rest. Het was genieten!

Met trots heeft Prins Geert dun Urste het defilé afgenomen, en daarmee was de Bommeldurpse 11-Stroatentocht een perfecte aanloop voor de 4 dolle dagen.

De Tocht eindigt traditiegetrouw voor de deuren van De Residentie van De Bommelaers. In ’t Hanzehuys werden alle carnavallisten opgewacht door Burgemeester Vincent van Neerbos, die om 11 over 5 de sleutel van het Bommeldurp officieel overdroeg aan Prins Geert dun Urste. Samen met Jeugdprinses Sanne is ‘De Bèn’ gehesen tot boven in de nok van De Residentie en het startschot gegeven voor een gedenkwaardig Carnaval 2024.

Uitslag 11-stroatentocht 2024

Wagens Maasbommel
1e prijs: The Beeteaters – Onze Geert is me er eendje
2e prijs: Kiek um Goan - Circus
3e prijs: Doe mar Normaal – Skiën

Loopgroepen en individuen
1e prijs: HanzeZad – De Verkiezing
2e prijs: De Prinselijke Dochters – Voer eendjes, geen oorlog
3e prijs: De Dromenvangers - Droomprins

Jeugdgroepen
1e prijs: Plee Boys
2e prijs: Vrije Uitloop

Wagens buitenaf
1e prijs: ’t Kum Goed Dreumel – Boerderij

Prijswinnaar van de 11-stroatentocht Maasbommel 'wagens': The Beeteaters
Prijswinnaar van de 11-stroatentocht Maasbommel 'loopgroepen': Hanzezad