Rinie van Haren tijdens dialectmiddag
Rinie van Haren tijdens dialectmiddag Foto: Reinier Jansen

Feestelijke dialectmiddag

Verenigingen

BENEDEN-LEEUWEN - Vanwege het grote succes organiseert de Actieve 50-plussers vereniging Beneden-Leeuwen wederom een dialectmiddag.

Het wordt een middag met muziek en gedichten in het Maas en Waals dialect.

Het zevenkoppige koor ‘Ut Kum Vaneigus’, bekend als zanggroep van de Bewaorsmiense, treedt op met een eigen repertoire dat is samengesteld uit diverse bekende pophits en evergreens. Ze zingen uiteraard niet in het Engels of ABN, maar in het ‘Maos en Waols’.

Rinie van Haren zal gedichten in dialect voordragen. Rinie staat in Beneden-Leeuwen bekend als de dorpsjournalist en redacteur van ‘Blik op Beneden-Leeuwen’. Ook is hij bekend van zijn wekelijkse dialectgedichten in de rubriek ‘Dichterbij’in Maas&Waler. Inmiddels zijn er al twee gedichtenbundels van zijn hand verschenen. De gedichten staan garant voor een lach en een traan. 

De dialectmiddag vindt plaats op zaterdag 17 februari van 14.00 tot ca. 16.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur. De entree is 2,50 euro voor leden, niet-leden betalen 3,50 euro. De entree is inclusief het eerste kopje koffie of thee met een ‘kuukske’. De locatie is ‘Ons Huukske’, Zonnebloemstraat 3.

Afbeelding