Afbeelding
Foto: Myrthe Janssen

Burendag Leigraaf zeer geslaagd

Verenigingen

DRUTEN - Zo’n 60 bewoners, inclusief kinderen, van de Leigraaf waren afgelopen zaterdag, tijdens Burendag, aanwezig bij de eerste buurtactiviteit sinds jaren. Initiatiefnemers Myrthe, Rick, Rianne en Erik kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Het plan voor een gezamenlijke activiteit ontstond in mei 2022 toen de twee stellen elkaar leerden kennen. Beide hadden al een tijd het idee om een activiteit te organiseren in de buurt. Tijdens de kennismaking kwamen deze ideeën ter sprake en werd er al snel bij elkaar gezeten om concrete plannen te maken.

Rondvraag onder buren en andere bekenden in de straat leerde dat er voldoende animo was om iets dergelijks te organiseren. De landelijke Burendag bleek de perfecte gelegenheid om iets op touw te zetten. Onder het genot van een uitgebreide barbecue konden de buurtbewoners, oud en jong, kennismaken en bijpraten. ‘Omdat je op het woonerf twee kanten hebt, zie je vaak maar één gedeelte van de straat. En de mensen ken je eigenlijk alleen van gezicht’, aldus Myrthe en Rianne. ‘Het was leuk om nu ook met elkaar in gesprek te kunnen gaan. Ook werden er wetenswaardigheden uit de beginperiode van de wijk gedeeld. Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat hierachter vroeger een boomgaard lag, en dat daar bijna het busstation gerealiseerd was.’

De geslaagde buurtactiviteit is voor de initiatiefnemers reden om buurtvereniging Leigraaf op te richten om meer activiteiten te kunnen organiseren. Neem voor meer informatie contact op via buurtverenigingleigraaf@gmail.com.