Logo demaasenwaler.nl
Uitreiking cheques aan Het Rode Kruis.
Uitreiking cheques aan Het Rode Kruis. (Foto: Scouting Beuningen)

Scouting Beuningen ’76 geeft cheques aan Rode Kruis

  Verenigingen

BEUNINGEN - Op zaterdagochtend 11 juni stond er een leuke scoutingbijeenkomst op de planning voor leden van Scouting Beuningen ’76. 

Terwijl de Bevers druk bezig waren met het EHBO-thema, de Welpen stand-in-de-mand speelden, de Scouts druk waren met het verslaan van hun ouders met ‘archery tag’ en de Explorers langzaam binnendruppelden kwam er opeens een grote bus het terrein op rijden. De bus parkeerde midden op het terrein. Het bleek de bus van het Rode Kruis te zijn.

Alle kinderen werd gevraagd om naar de bus te komen. Namens Scouting Beuningen werden er twee mooie cheques uitgereikt aan het Rode Kruis. Het Nederlandse Rode Kruis kreeg een cheque ten waarde van 1.000 euro en Het Rode Kruis afdeling Beuningen kreeg een cheque ten waarde van 150 euro. 

Deze mooie bedragen zijn opgehaald tijdens de coronaperiode. Omdat de leden destijds niet fysiek naar scouting mochten, had de leiding allemaal opdrachten bedacht om thuis uit te voeren. Met deze opdrachten konden de leden uiteindelijk een badge verdienen. Welpenleiding Wido Beukhof ontwierp speciaal voor de thuisopkomsten ‘dé Stay@home-badge’. Om de kosten zo laag mogelijk te houden werd deze badge ook gedeeld onder ander scoutinggroepen in Nederland. Er bleek zoveel animo voor de badge dat er geld over bleef. De vrijwilligers bij Scouting Beuningen ‘76 vonden dat dit geld een goede bestemming moest krijgen. Dit is het Rode Kruis geworden vanwege hun inzet tijdens de coronapandemie.  Ze kunnen het geld goed gebruiken om nóg meer mensen te helpen.

Meer berichten