Leden van de Iers- en Engelstalige zanggroep.
Leden van de Iers- en Engelstalige zanggroep. Foto: The Lads

The Lads viert twintigjarig bestaan

11 mei, 17:22 Verenigingen

BOVEN-LEEUWEN - De Maas en Waalse zanggroep The Lads, bekend vanwege zijn Iers- en Engelstalige volksmuziek, viert dit jaar het twintigjarig bestaan. In het najaar van 2022 wordt dat op gepaste wijze gevierd.

The Lads brengt een repertoire dat soms uitdagend en wild, maar ook meeslepend en melancholisch kan zijn. De zanggroep heeft inmiddels vele optredens verzorgd in Maas en Waal en ver daarbuiten tot aan Ierland toe. Hoogtepunten zijn de uitvoeringen op het jaarlijkse Dickens Festijn in Druten, Maritiem Den Bosch en vele andere evenementen.

Uitbreiding gezocht
Het enthousiaste koor bestaat momenteel uit zestien zangers, wordt muzikaal begeleid door twee gitaristen en staat onder leiding van een professionele dirigent. Om ook voor de komende jaren een volwaardig en succesvol koor te zijn, zou The Lads zijn bezetting graag willen uitbreiden. Daardoor is er ruimte voor vier extra zangers (tenoren en een enkele bas/bariton) en extra muzikale ondersteuning, zoals gitaar, viool en accordeon. Belangstellenden kunnen contact opnemen via tel. 06-27 06 20 12.

Meer info: www.thelads.nl.

Digitale krant