Logo demaasenwaler.nl
<p>Avondwandelvierdaagse Dreumel</p>

Avondwandelvierdaagse Dreumel

(Foto: Henk van Coolwijk)

Volgende week: Avondwandelvierdaagse Dreumel

  Verenigingen

DREUMEL - Van maandag 16 tot en met donderdag 19 mei vindt de 43e editie plaats van de Avondwandelvierdaagse in Dreumel.

Ieder jaar nemen weer honderden wandelaars deel aan de avondwandelvierdaagse in Dreumel, vooral gezinnen met jonge kinderen. Vier dagen kan men wandelen langs de vele mooie plekjes in het dorp Dreumel en in het landelijke buitengebied. Ook voor de deelnemers aan de wandelvierdaagse in Nijmegen is de avondvierdaagse weer een mooie gelegenheid om nog eens extra kilometers te oefenen. De afstanden waaruit de deelnemers kunnen kiezen zijn de 3, de 5 en de 10 km. 

De routes zijn heel gevarieerd, er wordt gewandeld over de dijken en door de vele straatjes in het dorp Dreumel. Ook de polderwegen staan op het programma.

Ook deelname door rolstoelers is mogelijk
Het is sinds 2002 een traditie dat ook rolstoelers aan de vierdaagse kunnen deelnemen. Daar wordt onder andere door bewoners van het verzorgingshuis St. Barbara uit Dreumel dankbaar gebruik van gemaakt. De rolstoelers hebben wel begeleiders nodig. De eigen begeleiders zijn hard nodig om op verschillende plekken de dijk op en er weer vanaf te gaan.

Inschrijven
Iedereen die dat wil kan een inschrijfformulier downloaden van Facebook en thuis het formulier al invullen. Daarmee kan de wachttijd bij het inschrijven worden teruggedrongen. Het betalen van de bijdrage in de kosten van de organisatie kan dan worden gedaan bij het startpunt of bij de voorinschrijving. Voor diegenen die liever op een vertrouwde manier willen inschrijven, ook dat kan.

De voorinschrijving vindt plaats op zaterdagmiddag 14 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur, Dit jaar voor de eerste keer in de geschiedenis van de avondwandelvierdaagse in MFA de Hoender aan de Nieuwstraat te Dreumel. Verder is er nog gelegenheid tot inschrijving in MFA de Hoender op maandag 16 mei vanaf 18:00 uur.

Starttijden
Op maandag tot en met woensdag kan het wandellegioen voor alle afstanden vertrekken tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Op donderdag 19 mei echter vertrekken de wandelaars van de 10 km om 18:00 uur en de wandelaars van de 3km en de 5 km om 19:00 uur.

Inschrijfgeld
De kosten van onder andere de vergunning zijn in korte tijd verdubbeld, maar ook andere kosten, zoals de verzekering zijn in twee jaren tijd flink gestegen. De organisatie heeft zich daarom genoodzaakt gezien om het inschrijfgeld ingaande dit jaar aan te passen. Het inschrijfgeld bedraagt nu € 5 per persoon, voor alle leeftijden.

Startpunt
Voor het eerst in de geschiedenis van de wandelvierdaagse is niet ‘t Centrum te Dreumel” de locatie van het start- en eindpunt. Vanaf nu is MFA de Hoender aan de Nieuwstraat te Dreumel het punt waarvandaan de wandelaars vertrekken en ook weer aankomen.

Meer berichten