Afbeelding
Foto: Veilig Verkeer Nederland

Workshop Het Nieuwe fietsen

Verenigingen

BEUNINGEN - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, samen met de Vereniging van Senioren de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’.  De workshop is speciaal voor Beuningse inwoners van vijftig jaar of ouder.

Het Nieuwe Fietsen gaat over fietsen anno 2022. Zelfs de ervaren fietser merkt dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met bijvoorbeeld de e-bike gaat sneller. Ook het verkeer is drukker en ingewikkelder geworden de afgelopen jaren. 

Tijdens de workshop staat centraal hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets zodat ze nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

`Het Nieuwe Fietsen` is anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan: hoe om te gaan met anderen op het fietspad, hoe veilig te fietsen op een druk fietspad en wat iedereen moet weten van een fiets of e-bike. 

Aanmelden
De workshop vindt plaats op woensdag 9 maart van 13.30 tot 15.30 uur.in De Lèghe Polder in Beuningen. Deelname is gratis. Leden mogen gerust hun buurman/buurvrouw, een familielid of kennis meenemen, mits vooraf aangemeld. Belangstellenden dienen zich vóór 2 maart aan te melden bij Geert Benders via: 06 19067401 of: geertbenders1948@kpnmail.nl.