Logo demaasenwaler.nl
<p>De patrijs</p>

De patrijs

(Foto: Wim Weenink)

Cursus patrijzenteller

  Verenigingen

REGIO - Boerenlandvogels hebben het moeilijk. De patrijs is daar een voorbeeld van. Deze akkervogel zien we steeds minder op de akkers. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven om patrijzen te helpen, bijvoorbeeld door het aanleggen van kruidenrijke akkerranden. 

Zo bieden grondeigenaren deze vogels broedgelegenheid, dekking en voedsel. Nu is de vraag hoe patrijzen daarvan profiteren. Daarom gaat men dit voorjaar de patrijs in het veld monitoren, ofwel tellen. Uw hulp is daarbij nodig. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert samen met Sovon op donderdag 3 februari een online cursus om te leren patrijzen te tellen. Doe mee en word een patrijzenteller.

De cursus bestaat normaal gesproken uit een theorieavond en een praktijkochtend in het veld. Maar vanwege de coronamaatregelen worden het twee online bijeenkomsten via Zoom. Je leert gestructureerd tellen en de patrijzenstand vastleggen. Met de resultaten kan de patrijs nog beter beschermd worden. Cursusleiders zijn Frank Majoor van Sovon en Rosina Verweij van SLG. De eerste bijeenkomst is op donderdag 3 februari van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/cursus-patrijzentellen.

Meer berichten