Logo demaasenwaler.nl
Foto: Seniorenvereniging 50+ Beneden-Leeuwen

Vereniging voor actieve 50-plussers op zoek naar nieuwe naam

  Verenigingen

BENEDEN-LEEUWEN - De grootste vereniging van Beneden-Leeuwen, Seniorenvereniging 50+, wil verjongen. Althans, dat geldt in elk geval voor de naam. Bestuurslid Jan Baartmans vertelt namens de vereniging: ‘We hebben in ons ledenbestand heel vitale leden zitten. De ondergrens van de leeftijd is 50 jaar en dan zijn mensen breed actief in de samenleving. Zij nemen nog vele jaren volop deel aan het arbeidsproces, maar zijn daarnaast wel lid van onze vereniging. Zij voelen zich nog lang geen senior en uit navraag onder de leden blijkt dat ook bij zestigers en zeventigers nog niet het geval. Voor ons een reden om een fris imago aan onze vereniging te geven door op de eerste plaats onze naam te veranderen.’ 

Het bestuur doet daarbij een beroep op leden en niet-leden om mee te denken over een nieuwe naam. Er is een jury samengesteld waarin Jos van Kerkhof en Rinie van Haren zitting hebben. Jos is voorzitter van carnavalsvereniging De Braoiers en Rinie is eigenaar van de digitale dorpskrant Blik op Beneden-Leeuwen. Zij zullen zich over de inzendingen gaan buigen en gaan letten op de uitspraak, de achterliggende betekenis en de creativiteit. 

Voor degene die de nieuwe naam bedenkt, is er door de vereniging een dinerbon ter waarde van 100 euro beschikbaar gesteld, te besteden bij Restaurant Meraqi. Inzendingen kunnen tot en met zondag 12 december worden ingestuurd. Dit kan per mail via: info@markeon.nl met NIEUWE NAAM als vermelding in het onderwerp. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Meer berichten