Logo demaasenwaler.nl
Adriaan Maters en Marike de Valk van de Beuningse Ommetjes.
Adriaan Maters en Marike de Valk van de Beuningse Ommetjes. (Foto: Ger Loeffen)

Opening Beuningse Ommetjes

  Verenigingen

BEUNINGEN - Komende week worden de Beuningse Ommetjes officieel geopend; korte wandelroutes van 2 tot 5 kilometer in en rondom de vier dorpen in de gemeente Beuningen.

De ommetjes zijn een samenwerkingsproject van de Stichting Wandelen in Beuningen en Stichting Historisch Besef Beuningen. Marike de Valk uit Beuningen is initiatiefnemer van de Beuningse Ommetjes. De Valk: ‘Ik wandelde al regelmatig, maar sinds mijn pensionering wilde ik dat vaker doen. Ik stippelde verschillende korte wandelroutes uit voor mezelf en wandelde dan een half uurtje of een uur. Wandelen is goed voor je en je kunt het tot op hoge leeftijd doen. Als je wandelt zie je veel onderweg. Ik keek er echt van op hoe mooi de omgeving was. Zo zag ik oude boerderijen en monumenten en bedacht me dat het leuk zou zijn daar meer van te weten en daar iets mee te doen. En zo kwam ik bij Adriaan Maters uit.’ Maters is bestuurslid van de Stichting Historisch Besef Beuningen en weet als geen ander veel te vertellen over monumenten en oude gebouwen in de gemeente Beuningen. Ook legde De Valk contact met de Stichting Wandelen in Beuningen. Deze organisatie heeft als doel het wandelen in Beuningen te stimuleren.

Op www.wandeleninbeuningen.nl zijn staan nu zeven Ommetjes. Adriaan Maters: ‘We hebben daar uitgebreide informatie over gebouwen, sporen van Romeinse geschiedenis en eigentijdse kunstwerken aan toegevoegd.’ De routebeschrijvingen en informatie kunnen worden gedownload en uitgeprint om mee te nemen tijdens de wandelingen. De meeste Ommetjes zijn toegankelijk voor rolstoelers en rollators. Op de site staat dat aangegeven. 

De opening van de Beuningse Ommetjes vindt plaats op maandag 11 oktober van 15.00 tot 17.00 uur bij de historische boerderij D’Lijnde aan de Lindenstraat 13 in Beuningen.

Door Ger Loeffen

Meer berichten