Logo demaasenwaler.nl
Toneelgroep Plankenkoorts brengt Camping Beau Sejour in de muziekkoepel in het hart van van Winssen.
Toneelgroep Plankenkoorts brengt Camping Beau Sejour in de muziekkoepel in het hart van van Winssen. (Foto: GER LOEFFEN)

Toneelvoorstelling Plankenkoorts op unieke plek in Winssen

  Verenigingen

WINSSEN - Toneelvereniging Plankenkoorts uit Winssen brengt in het weekend van 18 en 19 september de vrolijke voorstelling Camping Beau Sejour. De locatie waar de voorstelling wordt gespeeld is zeker uniek te noemen: de oude muziekkoepel in hartje Winssen.

De Winssense muziekkoepel is een van de laatst overgebleven muziekkoepels in deze stijl die er nog in Nederland staan. Het is tevens de eerste keer dat Plankenkoorts als vereniging een voorstelling in de openlucht speelt.
Plankenkoorts werd dit jaar getriggerd door het verhaal van Hendrik VIII. Hij was Koning van Engeland tussen 1509 en 1547 en is maar liefst zesmaal getrouwd geweest. De karakters uit dit verre verleden zijn in een modern jasje gestoken met een nieuwe, vrolijke verhaallijn.
De Hendrik uit 2021 die op Winssens toneel verschijnt heeft samen met zijn dochter Marie een camping gekocht in het Land van Maas en Waal. Kathleen, een van zijn vrouwen, komt hier toch maar even een oogje in het zeil houden. Net zoals zij bij leven ook de touwtjes in handen had tijdens hun niet altijd zo gelukkige huwelijk. Een van de andere vrouwen, Keet, komt helpen met het sanitair en de animatie. Daarnaast is er ook nog vriendin Jeanne die wel erg graag hand-en-spandiensten verleent. Verder blijken de andere campinggasten allemaal vrouw zijn. Of toch niet? Hoe dat nu zit zult u zelf moeten komen zien bij Camping Beau Sejour.

Omdat het een openbare ruimte is wordt geen entree gevraagd. Een vrijwillige eigen bijdrage tijdens de voorstelling wordt zeer gewaardeerd. Dat kan in de vorm van contant geld maar ook via een QR-code. Bezoekers kunnen tijdens de voorstelling gebruik maken van de faciliteiten van de Paulus.

De voorstelling op zaterdag 18 september begint om 14.00 uur. Op zondag 19 september brengt Plankenkoorts twee voorstellingen: om 11.00 uur en om 15.00 uur. Een plaatsje reserveren kan bij Saskia Menting-Hermeling via tel. 0487-52 52 04 of per mail via toneelverenigingplankenkoorts@gmail.com..

Door Ger Loeffen

Meer berichten