Logo demaasenwaler.nl
Een impressie van de nettentraining.
Een impressie van de nettentraining. (Foto: Leo Brouwer)
Vereniging in beeld

Vereniging in beeld: Duikvereniging Mirounga

  Verenigingen

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat Duikvereniging Mirounga uit Druten.

Duikvereniging Mirounga is een gezellige vereniging voor liefhebbers van de duiksport. De vereniging is opgericht in 1972 en telt ongeveer 40 leden. Dit aantal neemt de laatste tijd af, omdat veel mensen wel willen leren duiken, maar liever niet bij een vereniging. Een duikvereniging heeft juist voordelen, zoals leerzame opleidingen en trainingen, gezelligheid en georganiseerde reizen.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse OnderwaterBond (NOB). Hierdoor zijn nieuwe leden verzekerd van een gedegen opleiding inclusief theorieboek. Het praktijkgedeelte wordt door de vereniging en haar eigen instructeurs verzorgd. Zij leiden je op met veel persoonlijke begeleiding en geven uitleg over dingen waar je onderwater rekening mee moet houden.
Iedere vrijdag wordt er van 21.00 tot 21.45 uur getraind in zwembad De Gelenberg in Druten. De trainingen zijn zeer divers en worden afwisselend gegeven door vijf vrijwillige trainers met ieder hun eigen specialisme, zoals zwemmen of duiktechniek. Aan bod komen bijvoorbeeld reddingszwemmen, nettentraining en oriëntatie in het water. Dit zijn oefeningen die zinvol zijn als je buiten gaat duiken. In elke training wordt aan de conditie gewerkt, omdat het belangrijk is voor duikers om fit te zijn.
Mirounga organiseert leuke evenementen voor haar leden, zoals de nieuwjaarsduik met een etentje, een barbecue en het familiezwemmen. De sfeer onderling is gezellig en na de training wordt er vaak nageborreld in de bar. Vanuit de vereniging worden leuke extra activiteiten ondernomen, zoals het bewerken van duikfilmpjes gemaakt met de GoPro. De vereniging organiseert ook duikvakanties voor de leden, meestal naar Egypte. De laatste keer zijn ze naar Mauritius gegaan. Een groot aantal leden duikt ook in de weekenden in Nederland.

Meer informatie: www.mirounga.nl. Ook kan een afspraak gemaakt worden voor een introductieduik.

Door Femke Pierlo

Meer berichten