Merel in struik kardinaalsmuts.
Merel in struik kardinaalsmuts. Foto: Han Bouwmeester

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Varia

REGIO - Met de aanplant van vogelbosjes kunnen mensen vogels helpen in de herfst en winter.

Na een succesvolle actie voor meer vogelbosjes in de Veluwe kunnen nu bewoners uit de regio Achterhoek en Rivierengebied meedoen. In de herfst en de winter eten sommige vogels en dieren de bessen van struiken en bomen. Met het aanplanten van vogelbosjes, dat zijn bosjes met vooral besdragende struiken zoals meidoorn, kardinaalsmuts, lijsterbes en Gelderse roos, kunnen vogels geholpen worden. Vogelbosjes zijn vaak te vinden op het erf maar we kunnen ze ook aanplanten op overhoekjes in dorpen en steden. 

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Natuur en Milieu Gelderland (NMG) starten een actie voor meer vogelbosjes waar iedereen die een overhoekje (stukje braakliggend land) heeft aan mee kan doen.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van SLG: www.landschapsbeheergelderland.nl/actie-vogelbosjes.

Plan Boom
Plan Boom is een actie van het landelijke project Plan Boom, dat in Gelderland wordt getrokken door Natuur en Milieu Gelderland en SLG. Het doel van de actie is het planten van 1 miljoen bomen in Gelderland. Iedereen kan daaraan bijdragen: overheden, buurtinitiatieven en grondeigenaren. Kijk op www.natuurenmilieugelderland.nl/projecten/plan-boom voor meer mogelijkheden om mee te doen.