Geslaagde kunstworkshop voor kinderen in Galerie De Nieuwe Gang
Geslaagde kunstworkshop voor kinderen in Galerie De Nieuwe Gang Foto: Perspectief Beuningen

Geslaagde kunstworkshop kinderen Galerie De Nieuwe Gang

Varia

BEUNINGEN - Afgelopen weekend hebben 18 kinderen twee dagen lang spelenderwijs kennis gemaakt met kunst. 

In samenwerking met De Nieuwe Gang, Stichting Perspectief en beeldend kunstenaar Lin Gerritse is dit initiatief tot stand gekomen nadat Lin Gerritse zowel De Nieuwe Gang als Perspectief had benaderd om deze workshop te komen geven.  

Lin is geboren in Ewijk en heeft de kunstacademie gevolgd in Arnhem. Daarna heeft hij in Antwerpen de Master in de beeldende kunst afgerond. Na zijn studie heeft als bijbaan kunstworkshops gegeven aan kinderen op de kleuterschool in Antwerpen. 

Hier laat Lin kinderen kennis maken met kunst, in de vorm van knutselopdrachten en ondertussen praat hij met kinderen over kunst. Bijvoorbeeld wat het verschil is tussen abstract en figuratief. Maar vooral maakt hij plezier met de kindjes, schilderen met de blote voeten, een spinnenweb van wol maken door het klaslokaal of tekenlessen op het ritme van muziek.  

Ook is het hem opgevallen dat er in België meer jongeren in kunst zijn geïnteresseerd dan in Nederland. De drempel om een kunstgalerie in te gaan blijkt hier nogal hoog te liggen. En daarom wilde Lin graag de galerie De Nieuwe Gang beschikbaar stellen om een kunstproject speciaal gericht op kinderen te realiseren.

Kinderen hebben dit weekend spelenderwijs kennis gemaakt met kunst, knutselen, uitvinden en fantaseren. Deze twee dagen werden gevuld met verschillende workshops waaronder tekenen en schilderen, het maken van collages, knutselen en het maken van een fantastisch gezamenlijk kunstwerk, een vliegmachine. 

Wethouder Driessen kwam zondagmiddag al het werk bewonderen en hoorde enthousiaste verhalen en ervaringen van de kinderen over deze kunstworkshop.  

Geslaagde kunstworkshop voor kinderen in Galerie De Nieuwe Gang
Geslaagde kunstworkshop voor kinderen in Galerie De Nieuwe Gang