Dj-workshop.
Dj-workshop. Stockfoto

Festival Next Generation: voor jeugd West Maas en Waal

Uit

BENEDEN-LEEUWEN - Op het voetbalcomplex van Leones in Beneden-Leeuwen vindt vrijdag 19 april het festival Next Generation plaats. Jongerenwerkers in de gemeente West Maas en Waal organiseren dit festival voor de eerste keer.

Festival Next Generation is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. Tussen 13.00 en 16.30 uur worden verschillende sportieve en creatieve activiteiten aangeboden onder begeleiding van samenwerkende professionals en vrijwilligers. Zo zijn er dj-workshops, kunnen de deelnemers textiel bedrukken en/of make-uppen. Er wordt gezorgd voor een hapje en drankje. Deelname is gratis.

Jongerenwerkers en de gemeente West Maas en Waal streven ernaar om de vrije ruimte na school te vullen met positieve activiteiten. Samen willen ze een bruisende sfeer creëren vol positieve prikkels voor de jeugd. Deze middag wordt daarom ook benut om goede ideeën van jongeren te verzamelen. Wethouder Rob Reuvers is bij het festival aanwezig: ‘Het is erg belangrijk dat we de stem van de jeugd in onze gemeente horen.’