Jos Kruisbergen
Jos Kruisbergen Foto: Maik Jansen

Filmjuweeltjes van Jos Kruisbergen in première

Uit

DRUTEN - Bij ZieneMaasenWaal gaat dinsdag 22 november om 20.00 uur een aantal nieuwe, mooie films van Jos Kruisbergen in première. De cineast pakt zoals gewoonlijk flink uit, met zowel beelden uit de vorige als uit deze eeuw. De filmpresentatie wordt verzorgd door Theo Kooijmans.

Jos Kruisbergen maakt al 28 jaar lang als vrijwilliger bij Tweestromenland in Beeld en Geluid prachtige filmportretten van karakteristieke mensen, indringende reportages, sfeerbeelden en documentaires waarin het gebied tussen de rivieren centraal staat. Toekomstige generaties krijgen zo de mogelijkheid om straks letterlijk terug te blikken naar het Maas en Waal van vandaag. Op de filmavond van 22 november gaan Kruisbergens nieuwste films in première. De volgende films staan op het programma: Bergharense Jan van Gelder dienstbaar tot in de dood, Honden van de hoge in Dreumel, Heinz Friesen maakte Harmonie Koningin Wilhelmina volwassen, Sinterklaas gaat met pensioen, Elfstedentocht in Ewijk en ‘Dan springen de kikvorsen in de schoorsteen’ - de gevolgen van Extreem hoog-én laag water. 

Op www.2bg.nl kunnen alvast enkele trailers worden bekeken. De filmavond is toegankelijk voor zowel donateurs als niet-donateurs. Plaatsen reserveren kan via www.2bg.nl. Niet-donateurs betalen 7,50 euro per kaartje.

Door Ruud Stoeten