Een eerdere editie van de Maas en Waalse Oogstdagen.
Een eerdere editie van de Maas en Waalse Oogstdagen. Foto: Henk van Coolwijk

Aangepast programma Maas en Waalse Oogstdagen

Uit

Vanwege de hitte zal het programma voor de Maas en Waalse Oogstdagen dit weekend aangepast zijn.

APPELTERN - Op zondag 14 augustus zijn de Maas en Waalse Oogstdagen op het terrein bij Riverside, op de kop van de Maaslanden in Appeltern. Er waren allerlei activiteiten gepland, met een hoofdrol weggelegd voor paarden. Vanwege de hitte heeft de organisatie besloten dat er geen levende dieren te zien zullen zijn.

ZLTO Land van Maas en Waal, de belangenorganisatie van agrariërs, presenteert zich aan het publiek. Met onder andere het Jans landbouwplein, een streekmarkt, een kinderplein, infoplein waar alle landbouwsectoren zijn vertegenwoordigd en diverse demonstraties. Tussen 11.00 tot 18.00 uur kan men bovendien genieten van muziek op een gezellig horecaplein.

Landbouwvoertuigen
Indrukwekkende grote landbouwvoertuigen zijn van dichtbij te bewonderen op het landbouwplein. Maar ook nostalgische oude kleine tractortjes en machines staan opgesteld. Gepoetst en met liefde onderhouden door de hobbyisten van de Dreumelse Tractoren Vereniging. Ze geven demonstraties van onder andere ploegen.

Kracht en handigheid
Normaal zorgt het NK Hooien (zie foto) voor een spektakel. Uiteraard zal dit ook aangepast worden in verband met de hitte. Deelnemers hoeven geen zware hooibalen te verplaatsen, maar er zal een Boerendriekamp zijn. Tijdens de Boerendriekamp nemen de teams het tegen elkaar op in drie spellen gebaseerd op het boeren landleven. Mensen kunnen zich hier nog voor opgeven.

Kortom; een gratis en veelzijdig evenement voor jong en oud, op een prachtige locatie in het Land van Maas en Waal. Voor meer informatie, zie: www.oogstdagen.eu.