Logo demaasenwaler.nl
Prison Island
Prison Island (Foto: Kim Krijnen)

‘Prison Island’ maakt uitje naar Olround compleet

  Uit

NIJMEGEN - Wie kent Olround in Nijmegen niet. Het populaire bowlingcentrum aan de Heyendaalseweg is onlangs uitgebreid met een nieuwe bloedstollende activiteit: Prison Island. Een van origine Zweeds spelconcept dat uniek is in onze regio. Samen met een volledig gerestylede bar- en eetgelegenheid maakt deze nieuwe activiteit een uitje naar Olround compleet. 

Het thema van Prison Island laat zich gemakkelijk raden; zeker bij het zien van de grote gevangenispoort waardoor bezoekers het spel betreden.

‘Tijdens de activiteit worden deelnemers uitgedaagd om allerhande sportieve én mentale uitdagingen aan te gaan’, legt bedrijfsleider Jorn Hagemeijer uit tijdens een rondleiding door het prachtig gedecoreerde ‘cellencomplex’.

In totaal zijn er 32 vertrekken met daarin elk een andere game. Zo betreden we een cel waar je de grond niet mag raken, is er een ruimte waarin basketbal centraal staat en zien we Romeinse codes, letters en muurtekeningen die samen een breinbreker vormen. 

Actief karakter
Anders dan bij een Escape Room kent het spel dus een actief karakter. ‘In dat opzicht is Prison Island uniek’, vervolgt Jorn. ‘Om het principe te omschrijven zou ik het een combinatie willen noemen van Fort Boyard (het bekende tv-programma, red.) en een Escape Room.’ Er wordt gespeeld in teams van drie tot vier personen en het spel is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. ‘Om uit te kunnen breken heb je je teamgenoten ook echt nodig. Bovendien geldt dat je moet samenwerken zonder hulp van een smartphone. Wij geloven er namelijk in dat iets ondernemen in elkaars fysieke aanwezigheid, veel leuker is dan online. Samen veel lol maken is bij Prison Island tot slot gegarandeerd.’

Voor meer informatie over Prison Island en het volledige aanbod van Olround Nijmegen zie: www.olroundnijmegen.nl.

Meer berichten