Logo demaasenwaler.nl
<p>Het Cultuurkerkje wordt gehuld in een gezellige kerstsfeer.</p>

Het Cultuurkerkje wordt gehuld in een gezellige kerstsfeer.

(Foto: John van Gelder)

Concertreeks Klassieke Kerst in het Cultuurkerkje

  Uit

WINSSEN - Laat een glimlach op je gezicht toveren en kom in de stemming voor kerst met de concerten ‘Klassieke Kerst, met een knipoog naar het licht(ere)’ in het weekend van 18 en 19 december in het Cultuurkerkje in Winssen. 

Gery Vermeulen (zangpedagoge, zangeres): ‘Het belooft een cultureel weekend te worden, met sfeervolle muziek, om even stil te staan bij het duister overwonnen door het licht. Muziek van vrede, liefde en hoop. Om samen gezellig van te genieten. Ik hoop dat mensen even kunnen ontvluchten aan de waan en zorgen van de dag en deze sfeer mee terug naar huis nemen.’

Enkele enthousiaste leerlingen hebben de organisatie van de concertenreeks en de versiering van het kerkje op zich genomen. Een van de leerlingen, Marianne, vertelt: ‘Het wordt heel gezellig en we gaan heerlijk zingen. We hopen dat de mensen er blij van worden, dat vind ik belangrijker dan dat ik in de krant kom.’

Extra genieten
Buiten het kerkje staat een kerstkraam, waar tegen een kleine vergoeding diverse versnaperingen te koop zijn, zoals heerlijke glühwein en appelflappen. Om extra te genieten, en de kerstsfeer samen te delen, kan het publiek aan het einde van het concert mee neuriën met bekende kerstsongs.

Kamerkoor ZingYES
Een deel van de concerten wordt verzorgd door Kamerkoor ZingYES. Het publiek wordt getrakteerd op bekende melodieën van Bach, Sibelius, gospel, musical en kerstmuziek uit verschillende landen. 

Het Kamerkoor ZingYES treedt op op zondag 19 december om 10.30 en 12.00 uur. Van te voren reserveren is gewenst. Tickets (liefst van te voren reserveren) kosten 5 euro in de voorverkoop en 7,50 euro aan de kassa.

Gery Vermeulen & friends
De concerten door Gery Vermeulen & Friends bevatten ander repertoire. De melancholische klanken van Mikis Theodorakis (Mauthausen liederen) worden gecombineerd met de tedere muziek van Mendelssohn en de vreugde van Purcell, en natuurlijk ook met kerstklassiekers van wereldberoemde componisten.

Gery Vermeulen & Friends treedt op op zaterdag 18 december om 12.30, 14.00 en 15.30 uur en op zondag 19 december om 14.00 en 15.30 uur. Tickets (liefst van te voren reserveren) kosten 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de kassa.

Informatie en reserveren

De concerten zijn een initiatief van stichting GEWOON Klassiek. De concerten duren ruim een uur, zijn zonder pauze en worden gegeven in het Cultuurkerkje in Winssen, aan de Notaris S. Roesstraat 11.

Kaarten voor alle concerten kunnen worden gereserveerd per mail, via: gewoonklassiek.kerst@gmail.com. Voor toegang tot de concerten gelden de huidige coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op: zingyes.nl.

Meer berichten