Logo demaasenwaler.nl
Foto: Bezoekerscentrum De Grote Rivieren

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren open in de herfstvakantie

  Uit

Na ons de zondvloed….?? 

De nieuwe klimaatexpositie van het bezoekerscentrum schetst een beeld van de klimaatmaatregelen die de gemeenten in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal nemen om de veranderingen de baas te blijven. 

In een klimaattunnel wordt de klimaatontwikkeling voelbaar, zichtbaar en hoorbaar gemaakt. Daarnaast is te zien hoe wij allen zelf een steentje kunnen bijdragen. Na ons de zondvloed….?? toont ook de plannen van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland voor dijkverbetering en ruimte voor de rivier. 

Voor kinderen in de leeftijd van 4-14 jaar is een klimaatlab en waterlab ingericht.

In een echte proefopstelling kunnen de kinderen hier allerlei ontdekkingen doen aan water in al haar facetten. Wat is het verschil tussen dood en levend water? Hoe maak je rioolwater weer schoon? Ooit door een microscoop naar water gekeken? Waarom kunnen sommigen waterdiertjes over het water lopen? Onderzoek de werking van CO2 in de atmosfeer. Waarom zorgt het smeltende ijs van de Noordpool niet voor stijging van de zeespiegel en dat van de zuidpool wél? Kom het zelf beleven en ontdekken. Na ons de zondvloed…?? Een aanrader voor het hele gezin!

Meer berichten