René Mom.
René Mom. Foto: Stan van den Hurk

Meedoen is belangrijker dan winnen

Sport

DRUTEN - De Drutense René Mom is geen onbekende bij de  Drutenloop. Hij loopt al jaren met veel plezier mee en is ook dit jaar van de partij.

Toen René begon met hardlopen was hij erg bezig met het neerzetten van een goede tijd en zo hard mogelijk gaan. Tegenwoordig heeft hij juist de omgekeerde filosofie: ‘gewoon lekker lopen’. 

René start met opzet achteraan in het veld en iedere keer wanneer hij een bekende tegenkomt maakt hij een gezellig praatje. Ook staat hij gerust even stil in de voortuin van Sjuul van de Klok om bij te praten met de supporters. Dat is wat René zo waardeert aan de Drutenloop: de gemoedelijkheid en de gezelligheid. Tijden boeien hem niet meer.

Op zijn werk, bij Huisman Etech Experts in Druten, levert dat nog weleens commentaar op. Daarom schreef hij zich vorig jaar in als ‘Pietje Puk’. Was hij meteen van dat gezeur af.

Dit jaar lopen de deelnemers vanuit Huisman Etech Experts voor het eerst met eigen shirts. Daar heeft René zich mede hard voor gemaakt.

Motivator

René ziet zichzelf als motivator voor anderen. Hij kan gerust met iemand meelopen en die coachen. ‘Loop je lekker? Voelt er iets niet goed? Even gas terug!’ Op die manier heeft hij velen over de finishlijn geholpen.

Voor hem zelf zit de winst in een lekker leeg hoofd en het niet hebben van rugklachten.

Eén keer had hij een moeilijk vraagstuk op zijn werk, waarop hij besloot een rondje te gaan lopen. Ineens plopte een goede oplossing op. Dat gunt hij iedereen, daarom roep hij op: ‘Mensen, doe mee met de Drutenloop op zondag 7 april. Maak een praatje met René, doe er je voordeel mee.’

Inschrijven

Klik hier voor informatie over de Drutenloop en inschrijven.

Door Judith van Haren