Afbeelding
Foto: Janneke Banken-Croonen

Sidecarteam Croonen Nederlands Kampioen KidsandSidecar

Sport

AFFERDEN/STEVENSBEEK - Wimke Banken en Geert Janssen Steenberg uit Afferden zijn op het Radiocircuit in Stevensbeek uitgeroepen tot Nederlands Kampioen. Behalve twee mooie bekers, waren er positieve woorden voor de jongens en opa Gerard als begeleider. 

Wimke en Geert zijn dit seizoen als nagenoeg de jongste deelnemers gestart bij de KidsandSidecar, de organisatie waar de jeugd met een zijspanmotor aan wedstrijden van de Motor Organisatie Nederland (MON) kan deelnemen. Er werden wedstrijden verreden in Geldermalsen, Utrecht en Nederweert. Elke wedstrijd kent twee manches. Vijf van deze manches werden met winst afgesloten, waardoor de jongens bovenaan in het klassement stonden. 

Afgelopen week had de organisatie te kampen met veel neerslag. Dit maakte het circuit erg nat, zodat de laatste wedstrijd om het klassement in Meijel helaas werd afgelast. Door hun koppositie maakte dit Wimke en Geert afgelopen week al kampioen van Nederland.

Volgend jaar zullen de jonge coureurs weer deelnemen aan de KidsandSidecar wedstrijden bij de MON. Zij zullen doorschuiven naar de volgende klasse, waarin ze starten met een nieuwe motor met meer vermogen. Later dit jaar zal de officiële kampioenshuldiging plaatsvinden bij de MON te Boekel.

Afbeelding
Afbeelding