Overwinning DIO’30 zorgt voor klassebehoud

DRUTEN - DIO’30 heeft zich in het laatste thuisduel knap veilig gespeeld door met 3-0 te winnen van Spero Elst. Het was beslist geen walkover, mede door het uitstekende verweer van de Elster formatie.

Degradant Spero speelde met name in de eerste helft voor de winst en de Drutenaren hadden geluk dat een zeker lijkende treffer van Spero wegens buitenspel werd afgekeurd.

DIO’30 maakte een wat gespannen indruk en dat was gezien het belang van de wedstrijd ook begrijpelijk. In aanvallend opzicht was het het steeds net niet. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand. Na rust werd de druk op de Spero-defensie opgevoerd. En met succes, in de 50e minuut kwam DIO’30 op voorsprong en een paar minuten later stond het zelfs 2-0. DIO’30 bleef druk zetten en in de 72e minuut werd de voorsprong vergroot naar 3-0.

Na een sportieve wedstrijd floot scheidsrechter Blok in de 99e minuut voor het einde. Eindstand DIO’30 - Spero 3-0. Dankzij deze overwinning werd klassebehoud veiliggesteld, met als eindresultaat een fraaie gedeelde zesde plaats en directe handhaving in klasse 2H.