Amber Gerrits met Zen
Amber Gerrits met Zen Foto: eigen foto

Pinkstercup Musketiers een succes

Sport

AFFERDEN - Op eerste en tweede pinksterdag werden er in de Rijhal op de Gelenberg dressuurproeven verreden door amazones en ruiters in het kader van de Pinkstercup. Voor de ruiters die over beide dagen de hoogste punten wisten te scoren waren er extra prijzen beschikbaar.

Femke Basten en Joost Mulders behaalden namens de Musketiers een prijs. Maar ook Anne-Sophie Schraven en Shemsi van der Velden mochten een extra prijs mee naar huis nemen.

Op eerste Pinksterdag was Amber Gerrits met Zen goed op dreef. In de klasse B werd ze  1e en 2e en behaalde 4 winstpunten. Een prima debuut voor deze nieuwe Musketier.

Ook een nieuwe Musketier: Jessie van der Heijden startte haar paard ‘In Excess’ in dezelfde klasse, ze viel net buiten de prijzen maar behaalde wel 2 winstpunten

In de klasse L1 streden 3 Musketiers mee voor de prijzen: Femke Basten werd met Nantes Lady 1e, Joost Mulders werd 2 x 2e met in totaal 3 winstpunten en  Eline van Toor behaalde met haar fraaie Orion van de Windelsteen een winstpunt, maar  net geen prijs.

Op tweede pinksterdag reed Demi van Baren met Oreo mee in de klasse B. De clubkampioen van de Musketiers 2023 scoorde een mooi winstpunt. In de L1 werd Femke Basten dit keer 2e. Joost en zijn mooie paard Haybay B en Eline verdienden deze dag geen prijzen, maar wel winstpunten.

De overige uitslagen staan op startlijsten.nl. De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 9 juni.