v.l.n.r. Lyon Megens, Joost Kooijmans, Jo van Wezel en Gerard Krebbers.
v.l.n.r. Lyon Megens, Joost Kooijmans, Jo van Wezel en Gerard Krebbers. Foto: Toon Kersten

Joost Kooijmans wint Max Coppes Triathlon toernooi

Sport

BERGHAREN - Biljartvereniging Vriendenkring uit Bergharen organiseerde in de maand mei voor de zesde keer het Max Coppes Triathlon toernooi. 

Er hadden zich een record aantal deelnemers ingeschreven: maar liefst 66 biljarters streden gedurende 4 weken om de felbegeerde bokaal.

In poules van 4 konden de spelers zich meten met tegenstanders van een gelijk niveau. Via loting werden de beste 32 deelnemers vervolgens ingedeeld voor de knock-outfase. Zo kon het gebeuren dat een speler uit de laagste regionen als tegenstander een Nederlandse topper tegenover zich kreeg. Uiteraard moest iedere biljarter het aantal caramboles maken dat bij zijn niveau hoorde.

De afvalrace in de laatste week leverde veel spannende wedstrijden op. Het talrijk aanwezige publiek genoot van het spel op de 4 tafels waarover biljartvereniging Vriendenkring beschikt.

Uiteindelijk bereikten 4 spelers de halve finale. In de strijd om de derde en vierde plaats moest Gerard Krebbers zijn meerdere erkennen in Jo van Wezel.
De finale werd een marathonpartij. Het driebanden werd gewonnen door Joost Kooijmans. Vervolgens moest hij de overwinning bij het libre aan Lyon Megens laten, waarbij Lyon als Nederlandse topper het moeilijke Neo Kader 57/2 moest spelen. Het bandstoten zou uiteindelijk de beslissing moeten brengen. Lyon startte voortreffelijk en nam direct een forse voorsprong. Joost bewaarde de rust en sloop steeds dichterbij. Met een fraaie serie wist hij tenslotte de overwinning binnen te slepen.

De prijzen werden uitgereikt door Max Coppes, zoon van de naamgever van het toernooi. Uitslagen en verdere informatie is te vinden op de website van de vereniging Vriendenkringbergharen.nl