een van de wedstrijden van het schoolvoetbaltoernooi
een van de wedstrijden van het schoolvoetbaltoernooi Foto: Bart van Run

Plezier grote winnaar schoolvoetbal Beuningen

Sport

BEUNINGEN -  Vrijdag 14 april werd de finale gespeeld van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Beuningen.

De poulewedstrijden hadden plaatsgevonden op de velden van W.V.W. in Weurt. De finale werd gespeeld op de velden van Beuningse Boys. Bij de jongens hadden De Hoeven, De Dromedaris, De Reuzepas en De Vuurvlinder zich geplaatst. Bij de meisjes ging de finale tussen De Reuzepas en De Vuurvlinder. In een zeer spannende wedstrijd, die heel erg gelijk opging, trok uiteindelijk basisschool De Reuzepas uit Ewijk aan het langste eind. Uiteindelijk was 1 doelpunt genoeg om als winnaar uit de bus te komen. 

Bij de jongens waren er eerst twee halve finalewedstrijden. In de eerste halve finale versloeg De Dromedaris met gemak De Reuzepas door met 0-4 te winnen. De andere halve finale was een schoolstrijd tussen De Hoeven jongens en de Hoeven gemengd. Dit jaar kon er namelijk bij de jongens ook gevoetbald worden met teams bestaande uit zowel jongens als meisjes. Dat beide Hoeven teams zeer aan elkaar gewaagd waren bleek uit het feit dat penalty´s de beslissing moesten brengen. Hierin bleek 1 benutte penalty van het gemengde team van De Hoeven genoeg om de finale te bereiken. In de finale hield De Hoeven lang stand, maar na een 0-1 ruststand, liep De Dromedaris in de tweede helft uiteindelijk relatief gemakkelijk uit naar een ruime 0-4 overwinning. 

De trotse winnaars van De Reuzepas en De Dromedaris mochten tenslotte in de kantine van Beuningse Boys, onder luid applaus van klasgenootjes en ouders, de bekers in ontvangst nemen die werden uitgereikt door wethouder Alwin Steeg van De Gemeente Beuningen. Het grootste applaus was echter voor alle deelnemers die, zowel tijdens de poulewedstrijden, als op de finaleavond, lieten zien dat je met volle inzet kunt spelen, zonder dat dit ten koste gaat van de sportiviteit. Daarmee was plezier de grote winnaar van het schoolvoetbaltoernooi.