sport

Gehavend DIO’30 stunt in Didam en wint van koploper DVC26

DIDAM - Het leek vooraf een zware middag te worden voor de Drutense formatie in Didam tegen koploper DVC26, waarvan thuis nog kansloos met 1-4 werd verloren. DIO’30 miste vanwege blessures een viertal basiskrachten, waaronder de langdurig geblesseerde aanvallers Dani Bloemberg en nu ook sterkhouder Arthur van den Eeckhout. Daarnaast ontbraken Bram Oostenbroek en Dries Belaraj op het appèl.

Het was dan ook logisch dat DVC26 in het beginstadium het initiatief nam. DVC26 kwam in de 7e minuut op voorsprong toen een aanval via de flanken doeltreffend werd afgerond. Een slecht begin voor de Drutenaren dat in die fase verdedigend enkele onzekere momenten kende. Het herstel van DIO’30 liet niet lang op zich wachten, want het was Francis Nijhof die na een fraaie combinatie in de 15e minuut de 1-1 liet aantekenen.

De Drutenaren leken hierdoor gesterkt want met een overtuigende middenlinie, met als stofzuiger en aanjager Nick Schierboom als belangrijke troef, werd DVC26 overklast. Het was dan ook verdiend dat DIO’30 in de 25e minuut op voorsprong kwam. Gio Leidelmeyer wist verdediger Jesper Kaaks in stelling te brengen die beheerst maar doeltreffend de 1-2 op het scorebord bracht. DVC26 had tegen het compacte verweer van DIO’30 niet veel in te brengen. Het waren de Drutenaren die voor gevaar bleven zorgen voor het Didamse doel.

In de 2e helft wist DIO’30 zich knap met goed spel onder de Didamse druk uit te spelen. Gevaarlijke aanvallen van de Drutenaren konden door de Didamse verdediging moeizaam worden verwerkt. Mentaal stond er deze middag een sterk Drutens blok waardoor de koploper niet de gelegenheid kreeg in haar spel te komen. Het was DIO’30 dat de aanval bleef zoeken. Uit een hoekschop wist Tobias Vonk in de 63e minuut de stand op 1-3 te brengen. Daarmee was de Drutense aanvalsdrift nog niet beteugeld, want het was uitblinker Luc Verhoeven die in de 78e minuut met een schoonheidstreffer de Drutense voorsprong vergrootte naar 1-4. Bijna had Luc van Hoeve in de 90e minuut de 1-5 op zijn schoen, maar de doellat voorkwam een grotere nederlaag voor DVC26.

Een deze middag overtuigend en sterk collectief opererend DIO’30 dat vriend en vijand verraste met een sprankelende overwinning op de koploper. Zo spelend moet klassebehoud mogelijk zijn. Volgende week zondag een nieuwe kans tegen SDOUC uit Ulft waarvan het uitduel onfortuinlijk met 2-1 werd verloren. Met ondersteuning van de Drutense supportersschare moet een goed resultaat mogelijk zijn.