Afbeelding
Foto: ASV Vizier

Boccia toernooi Coen de Lange Memorial

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - De Aangepaste Sport Vereniging Vizier houdt op zondag 5 maart de Coen de Lange Memorial. Het jaarlijkse Boccia toernooi, ter nagedachtenis aan clublid Coen de Lange, vindt plaats in MFA de Rosmolen te Beneden-leeuwen. Publiek is welkom om de sporters aan te moedigen.

Aan het toernooi doen ongeveer 40 sporters met een lichamelijke beperking mee uit Nederland en België, waaronder ongeveer tien personen van ASV Vizier. Er wordt gestreden om de wisselbekers voor wedstrijdspelers en recreanten. Er is ook gedacht aan de nieuwe spelers, voor hen zijn er aparte prijzen te verdienen. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur, rond 15.30 starten de finalewedstrijden.

Boccia is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking en wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief gespeeld. Het is een paralympische sport en lijkt erg op ‘jeu de boules’. Het verschil is onder andere dat de ballen van leer zijn en dat er diverse hulpmiddelen gebruikt kunnen worden om deze sport te beoefenen. 

De leden van ASV Vizier trainen iedere donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur in de sportzaal van MFA Rosmolen. Wie een keer wil komen kijken of mee wil doen, kan tijdens de trainingsavond gewoon binnen lopen. Meer informatie, zie: www.asv-vizier.nl of neem contact op via asv.vizier@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding