Feestelijke opening DIO'30
Feestelijke opening DIO'30 Foto: Stan van den Hurk

Vernieuwd sportpark DIO’30 feestelijk geopend

Sport

DRUTEN - Afgelopen weekend was het feest bij DIO’30 aan de Gelenberg in Druten voor leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren. En daar was alle reden toe. Met een prachtig vernieuwde kantine en uitbreiding van het aantal velden is de voetbalclub voor langere tijd klaar voor de toekomst. Een groot compliment voor DIO’30 is hier dan ook op zijn plaats.

Uit het gesprek met voorzitter Hans Berendsen en Gert Jan Diebels blijkt hoeveel werk er de afgelopen twee jaar is verzet. Gert Jan heeft hier als coördinator van deze klus enorm veel vrije tijd aan besteed, net als veel anderen. Terecht klinkt er trots door als gezegd wordt dat 90 procent van de kosten gefinancierd is met eigen clubmiddelen. Er is flink geïnvesteerd in duurzaamheid (onder andere ruim honderd zonnepanelen, gescheiden afvalinzameling, Ledverlichting en een gasloze kantine) waarmee DIO’30 ook haar maatschappelijke rol serieus neemt. En de kantine is vergoot, geen schrootjesplafond meer maar een strak grijs systeemplafond, een grotere bar en veel meer glas, waaronder een glazen achterwand. Daardoor heeft men vanuit de kantine nu mooi zicht op de voetbalvelden, waaronder op het hoofdveld, waar het 1e elftal altijd speelt.

Volop activiteiten
Er zijn diverse activiteiten geweest dit weekend. Zo heeft voorzitter Hans Berendsen op vrijdagavond - met vuurwerk - de opening van het feestweekend verzorgd. Tegelijkertijd werd het 900-ste DIO’30-lid gepresenteerd, een 23-jarige speler van het G-team, die uiteraard bij de opening aanwezig was. Aletta Leidelmeijer (bekend van ESPN) was de gastvrouw van de avond waar ook voormalig NEC-spelers Jeroen Heubach, Patrick Pothuizen en Marcel Koning hun opwachting maakten. Uiteraard ontbrak feestmuziek niet. Op zaterdag was er de Arne Slot Voetbalclinic voor ruim 230 jeugdleden (tot 16 jaar) waar enorm van werd genoten. En dan op zondagmiddag ook nog diverse activiteiten voor de volwassen leden.

Positief
Gert Jan Diebels kijkt heel positief terug op het feestweekend: ‘Het was hartstikke druk en gezellig. Onder andere de vuurwerkshow tijdens de opening was mooi en de voetbalclinic voor de jeugd op zaterdag een groot succes, mede dankzij het stralende weer.’

Feestelijke opening DIO'30
Feestelijke opening DIO'30
Openingsfeest nieuwe kantine DIO'30